Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR’DE İŞÇİ SENDİKASI EN NİHAYET HAREKETE GEÇTİ: İLK İŞ TEMSİLCİ DEĞİŞTİ!

admin | 25 Mart 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Büyükşehir ve MESKİ’de yetkili sendika olan Belediye-İş, CHP’li Seçer yönetiminin işçilere uyguladığı mobbinge ve haksız işten çıkarmalara sessiz kalmakla suçlanıyordu. İşçilerin sendika değiştirme sesleri çoğalınca, Belediye-İş Genel Merkezi ilk olarak temsilci değişikliğine giderek, işçilerin bir nebze de olsa gazını almak için harekete geçti.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hizmet edememesi ve işçilere uyguladığı mobbing ile işçi kıyımıyla gündemdeydi.

Büyükşehir ve MESKİ’de yetkili sendika olan Belediye-İş Sendikası da yaşananlara karşı sessiz kalması nedeniyle işçilerin tepkisini çekiyordu. Son olarak 537 işçinin kısa çalışma ödeneğine sevk edilmesi bardağı taşırdı ve işçiler arasında sendikadan ayrılma sesleri iyice yükseldi.

Mersin Büyükşehir personellerinin sesleri Ankara’da Sendika Genel Merkezine ulaştı ve Genel Merkez ilk olarak temsilci değişikliğine gitti. Belediye-İş, Mersin 1 No’lu Şube Temsilciliğine Mehmet Güner’in getirildiğini duyurdu.

OLCAY TOK’LA BULUŞTU

Belediye-İş’in yeni temsilcisi Mehmet Güner, Sendikadan yetkiyi almasının ardından Büyükşehir üst yönetimini ziyaret etmeye başladı. Kültür A.Ş. yetkilisinin ardından Güner bugün de Genel Sekreter Olcay Tok’la bir araya geldi.

Atamanın ardından kendisine ait sosyal medya hesabından açıklama yapan Mehmet Güner, “Belediye çalışanlarımızın; ekonomik, sosyal hak ve menfaatlerini koruma ve geliştirme amacı doğrultusunda hizmet etmek için Mersin Belediye İş Sendikası 1 No’lu Şubesini temsilen göreve başladık. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

İŞTE SENİKANIN YENİ ATAMALARI:

Son atamaların ardından Belediye İş Mersin 1 No’lu Şubesindeki görev dağılımı şu şekilde oluştu:

Şube Başkanı: Mehmet GÜNER

Şube Başkan Yardımcısı: Rafet TİRYAKİ

Şube Mali Sekreteri: Yelda ÖZCAN

Şube Yönetim Kurulu Üyesi: Soner TAŞ

Şube Yönetim Kurulu Üyesi: Ali Ekber KAZEL

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle