Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR FETÖ DAVASINDA “SİLAHLI SİVİL SORGUSU” İDDİASI

admin | 18 Aralık 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

FETÖ’den tutuksuz yargılanan Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Özgür Sanal’ın şikayeti üzerine harekete geçen Mersin Cumhuriyet Başsavcığı’nın ortaya çıkarttığı sorgu skandalının yankısı sürüyor.

Ağustos 2016’da gerçekleştirilen Büyükşehir FETö operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve sorgulanan Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal’ın şikayeti üzerine harekete geçen Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, emniyetteki sorgudaki skandalı açığa çıkartarak dava açtı.

 

Mehmet Özgür Sanal’ın sorgusundaki iddialar, duyanların kanını dondururken, şikayete konu olan şüpheli emniyetçiler hakkında da idari soruşturma talebinde bulunulması sürdürülen Büyükşehir FETÖ davasına da ışık tutacağı öne sürüldü.

 

2 Emniyet mensubu ve Sanal’ın sorgusuna girdiği iddia edilen sivil şahıs hakkında şikayetçi olan Özgür Sanal, kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti.

 

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet, silahlı terör örgütüne üye olma, 6415 SK’nın 4/1, TCK’nın 314/2, 53, 63 mad. ile mahkemeye sevk edilen eski Başkanvekili Mehmet Özgür Sanal’ın 7. Ağır Ceza’da verdiği yazılı ifade davanın seyrini farklı bir boyuta taşımıştı.

 

İŞTE SANAL’IN MAHKEME’DE VERDİĞİ ŞOK İFADE

 

“Sorguda iken sonradan polislikten atıldığını öğrendiğim A.V. de içeriye alındı. Bu kişinin belinde ‘Glock’ marka tabanca vardı. Ben ifade verirken bir süre sonra bu şahıs dışarıya çıkıp, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı arkadaşım Alican Özbayrak’ı da alarak yeniden sorguya girdi. Sürekli Başkan Burhanettin Kocamaz’ın ihalelerdeki sorumluluğu, rolü ve Mersin’in tanınmış işadamlarıyla para trafiğini sordular. Bu sırada Alican’a ‘Sorduğumuz soruları duydun, git bunları Başkan Kocamaz’a ilet’ dediler. Bu operasyonun birinci amacı Burhanettin Kocamaz’a haber ulaştırıp masaya oturtmaktı.”

 

“Bana, ‘Senin ne FETÖ ne de bir para işinle ilginin olmadığını biliyoruz. Ver Burhanettin’i kollarını salla çek git’ dediler. Benim bu hain örgütle bir ilgim olmamasına rağmen üzerime çamur attılar. Ancak, bunlar sert kayaya çarptılar. Benim 78 yaşındaki annemi ağlattılar. Dedemden kalan İstiklal Madalyası sahibiyim. Bunu da kendi kötü amaçları için yaptılar. Benim suçsuz olduğumu bile, bile bunu yaptılar. Benim beraatım asla yeterli değil. FETÖ ile hiçbir bağım olmamasına rağmen İstihbarat Şube Müdürü U.S ve Terörle Şube Müdürü Y.G. bu iftira nedeniyle yargılanmalıdır. Asla peşlerini bırakmayacağım.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle