Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ “ZENGİNLEŞEN EMNİYETÇİLER” DEMİŞTİ… ŞİMDİ O EMNİYETÇİLERE SORUŞTURMA AÇILDI

admin | 18 Aralık 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarında tutuklanan Başkan Yardımcısı Özgür Sanal’ın şikayetini araştıran Cumhuriyet Başsavcılığı, sorgu skandalını ortaya çıkardı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mersin’de tutuklandıktan bir süre sonra tahliye edilen Mersin Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal’ın şikâyeti üzerine emniyetteki sorgudaki skandalı açığa çıkartarak dava açtı. Savcılık, Sanal’ın emniyetteki sorgusuna, emniyetten 2012’de istifa eden ve polislikle hiçbir bağı kalmayan A.V.’nin de girdiğini, iki polis müdürüyle birlikte 3 gece boyunca sorgu yaptığını açığa çıkardı. İddianamede, A.V.’nin sorguya başlamadan önce Sanal’a hakaret ettiği, Glock marka tabancasını belinden çıkartarak kenara koyduğu da anlatıldı.

 

Skandal, Mersin Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, savcılık ve emniyetin yaptığı tespitler sonrasında açığa çıktı. Savcılık, bunun üzerine skandal sorguyu yapan iki polisle, sorguya katılan sivil A.V. hakkında dava açtı.

 

KISA SÜREDE TAHLİYE

 

İddianameye göre Sanal, 2 Ağustos 2016’da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Avukatlığını, 15 Temmuz öncesi Fethullah Gülen’e hakaretten mahkum olan, eski CHP milletvekili İsa Gök’ün üstlendiği Sanal, bir süre sonra tahliye edildi. Gök, o dönemde, Sanal’ın FETÖ ile hiçbir bağının bulunmadığını açıkladı. Sanal ise kendisine kumpas kurulduğunu belirterek suç duyurusunda bulundu.

Mersin Başsavcılığı’nın iddianamesinde, bu dönemde yaşanan skandal olaya yer verildi. İddianameye göre, eski polis olan ve 2012’de meslekten ayrılan A.V.’nin Sanal’ın gözaltında olduğu sırada olay tarihinde İstihbarat Şube Müdürü olan U.S.’ye gitti. A.V., Sanal’ın iş ortağının yakın arkadaşı olduğunu ve gözaltındayken Sanal’la görüşmek istediğini söyledi. Bir süre sonra A.V., polislikle hiçbir bağı olmamasına rağmen Şube Müdürü U.S. tarafından emniyete davet edildi.

 

İKİ SİVİL SORGU ODASINDA

 

A.V. ve Sanal’ın iş ortağı olduğu iddia edilen A.Ö., U.S. tarafından emniyette karşılandı. İki sivil daha sonra Terör Şube Müdürü Y.G.’nin odasının yanındaki, sorgu odası olarak kullanılan odaya girdi. Sanal da bir süre sonra odaya getirildi. İddianameye göre, odaya girildikten sonra A.V., rahat tavırlar sergileyerek, Sanal’la konuşmaya başladı. Bu sırada belindeki Glock marka silahı çıkartarak oda içinde bir kenara bıraktı. Bir süre sonra A.V.nin arkadaşı A.Ö. odadan çıktı. Sanal’ın sorgusunu ise sivil A.V. ile birlikte İstihbarat Şube Müdürü ile Terör Şube Müdürü yaptı. İddianameye göre, bu sorgu tam 3 gün sürdü.

 

3 AYRI SUÇ

 

İddianamede, Terör Şube Müdürü Y.G., İstihbarat Şube Müdürü U.S. ile sivil A.V.’nin, eylemlerine göre, “Gizliliği ihlal, kamu görevini usulsüz üstlenme, görevi kötüye kullanma” suçlarından cezalandırılmaları istenirken, 3 gün boyunca birden çok kez aynı suçu işledikleri vurgulandı. A.V. dışında, İstihbarat Şube Müdürü U.S.’nin de sorguya katılma hakkının olmadığının anlatıldığı iddianamede, “Her iki polisin, sorgu mahiyetindeki ön mülakata A.V.’yi soktukları ve soru sormasına izin verdikleri” vurgulandı

 

DİSİPLİN SORUŞTURMASI

 

Savcılık, iddianameyi, disiplin soruşturmasında kullanılmak üzere Mersin Valiliği’ne de gönderdi. Savcılıktan gönderilen yazıda, “Disiplin işlemine esas olmak üzere” iddianamenin gönderildiği vurgulandı.

 

Mersin Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal, 2 Ağustos 2016’da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, bir süre sonra tahliye edilmişti.

 

Kaynak: milliyet.com.tr

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

KOCAMAZ “ZENGİNLEŞEN EMNİYETÇİLER” DEMİŞTİ… ŞİMDİ O EMNİYETÇİLERE SORUŞTURMA AÇILDI için 4 Yorum

  1. Sa dedi ki:

    Bu operasyonda kim kin nefret dıygısu ile yapıp insanları itibarsızlaştırmaya çalıştı ise,delil olmadan mışlarla adaleti yanılttı ise allah adalet karşısında rezil olsun sonuçta alma mazlumun ahını çıkar ahesli ahesli, yeterki adalet tecelli etsin hakkı haklının alması temennisi ile yaşasın Türk adaleti

  2. MUSTAFA DURAN dedi ki:

    eninde sonunda bunların da mersindeki gizli tanıkla beraber oldukları çıkacak. daha önceden mustafa göktaşa yalan yanlış haberler yazdırıyorlardı, ve yazıldıktan sonra ihbar diyip alıyorlardı. eğer babam dahil yanlış yapmışsa hepsi bedelini ödesin. daha sırada kendini çok iyi bilen, belediyeye iftira atan gazeteciler var. sadece bekleyin.

  3. Reis dedi ki:

    Bunu yapanlarla gizli tanık kesin arasında bir bag vardır yakında onlarda ortaya çıkar belediye emekli olunca kimse bu işlerden sıyrılamaz

  4. Reis dedi ki:

    Belediye emekli olma A.K belediye şirketindeki B.D herkes hesap verecek

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle