Hoşgeldiniz  

BİR BU EKSİKTİ… CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR FOTOĞRAFÇI ESNAFINA RESMEN ÇÖKTÜ!

admin | 24 Mayıs 2021 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Pandemi döneminde düğünlerin yasaklanması nedeniyle yaklaşık 2 sezondur büyük darbe yiyen fotoğrafçı esnafına bir büyük darbe de CHP’li Mersin Büyükşehir’den geldi. Büyükşehir’e ait nikah salonunda fotoğrafçılara kendi müşterilerinin resimlerini çekebilmeleri için kazançlarının yarısını vermemeleri durumunda fotoğraf çekemeyeceklerini söylemesi şok yarattı.

CHP’li Mersin Büyükşehir yönetiminin pandemi döneminde akıl almaz uygulamasına şimdi de adeta esnaflara çökmesi eklendi. Büyükşehir’e ait nikah salonunda pandemi nedeniyle adeta iflasın eşiğine gelen fotoğrafçı esnafına “kazancın yarısını vermeler durumunda çekim izni” vermesi bomba etkisi yarattı.

Konuyu sosyal medya hesabından dile getiren Mersin’de fotoğrafçılıkla faaliyet gösteren Nedret İpek, Büyükşehir’i bu uygulamasıyla komisyonculukla suçladı.

İpek, “Mersin Büyükşehir Belediyesine ait sahildeki nikâh salonunda, fotoğrafçı esnafı, kendi müşterisinin nikâh fotoğrafını belediye nikâh salonunda çekmek isterse şayet, zaten pandemi süresince kapalı olan ve iflas eşiğine gelen esnafı daha da zora sokacak akıl dışı bir uygulama ile  “fotoğrafçının kazancınızın yarısını vermemesi durumunda, burada çekim yaptırmayacaklarını söylüyorlar! Herkes kendi asli görevini yapmalı. Bizim sırtımızdan ve emeğimizden komisyonculuk yapmak bizi yarıcı konumuna sokmak en hafif tabiriyle saygısızlıktır ve bizim güzide  belediyemize bu uygulama hiç ama hiç yakışmıyor. Acilen bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz” çağrısında bulundu.

KDV’Yİ DE ESNAFA YIKIYOR!

Mersin’deki diğer nikâh salonlarında böyle bir uygulamanın olmadığını da ifade eden Fotoğrafçı Nedret İpek, Büyükşehir’in KDV oyununa da dikkat çekti.

İpek, “Vatandaştan nikâhtan önce fotoğraf hizmet bedeli olan 800 TL alarak zorlama bir sözleşme ile dayattıkları fotoğrafçıya bu hizmeti yaptırmak zorunda bırakıp, anlaşmaya zorlanan ve elinden kurnaz ortağı misali 400 TL’yi alıp ve ayrıca faturanın 400 TL kısmını belediyenin kesmesi gerekirken ki maalesef yüzde 18 KDV’li tüm faturayı yani 800 TL’yi adaletsizce fotoğrafçı esnafına kestirerek üstüne de fotoğrafçıya layık gördüğü 400 TL’yi de 20-30 gün bekletip vermeyerek, zorlama sözleşmeye mahkûm etmek neyin nesi? Cüzi bir katkı olabilir ama benim ortağımmış gibi yarısını istemesini aklım almıyor… Ben haraç vermem kardeşim sonu nereye varırsa varsın!” diyerek tepkisini dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle