Hoşgeldiniz  

“AYAĞI YERE BASMAYAN İFADELERLE AYNANIN KARŞISINDA DURAMAZSINIZ”

admin | 13 Nisan 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Nisan Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 12, komisyon raporlarına ait 19 ve gündem dışı 1 olmak üzere toplam 32 madde görüşüldü.

 

2016 Faaliyet Raporu’nun görüşülerek onaylandığı Meclis Toplantısı’nda siyasi partilerin grup temsilcileri ve meclis üyeleri 2016 Faaliyet Raporu’nu değerlendirdi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gelen eleştirilere cevap verdi.

 

Göreve geldikleri günden itibaren Mersin’e hep birlikte hizmet verdiklerini ve Mersinlilerin hayatını kolaylaştırmak için hizmet ürettiklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in güzel hayalleri ve hedefleri olduğunun altını çizerek, hep birlikte uyum içerisinde ve anlayış çerçevesinde çalışmanın önemli olduğunu ifade etti.

 

2016 Faaliyet Raporu ile ilgili yapılan eleştirileri değerlendiren Başkan Kocamaz, eleştirilere ve her türlü fikre açık olduklarını ancak yapılan eleştirilerin dayanağı olması ve mantık dışı olmaması gerektiğini söyledi.

 

Sorumluluklarının büyük olduğunu ve bu bilinçle özeleştiri yaptığını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ayağı yere basmayan ifadelerle aynanın karşısında duramazsınız” dedi.

 

Başkan Kocamaz konuşmasının devamında, “Yapılan eleştirilerin temeline bakacak olursak hemen hemen hepsi bütçenin yetersizliğine dayanıyor. Hizmetlerimizi ancak bütçe şartları altında yapabiliriz. Realiteye baktığınız zaman bu bütçeyle problemlerin tamamının bir anda tamamlanmasının mümkün olmadığı ortadadır. Sadece bütçe değil bütçesi hazır olan projelerin bazılarında bürokratik engellemeler ile karşılaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile beraber koordine olma aşamasını başarılı bir şekilde tamamladıklarını ve sorumluluk alanlarının büyümesi ile birlikte başta ihmal edilmiş kırsal bölgeler olmak üzere büyük bir hizmet atağı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kocamaz, bu süreçte borçlandıklarını belirtti. Başkan Kocamaz, “Biz de borcu olan bir belediye devraldık. Ama geçmiş borçları ödedik. Bir taraftan da hizmet üretmek mecburiyetindeyiz. Reel olarak düşündüğümüz zaman biz bu kadar kıt bir bütçeyle bu kadar geniş bir alana hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle