Hoşgeldiniz  

ATLANMAMASI GEREKEN HABER… UZAKTAN EĞİTİMDE MERSİN ÜNİVERSİTESİ FARK ATTI!

admin | 12 Haziran 2020 | Eğitim, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dünyayı etkisi altına korona virüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitim sonlandırılmıştı. Uzaktan eğitime geçen üniversitelerde de açıklanan verilere göre Mersin Üniversitesi açık ara önde bitirdi.

Tüm Dünya’yı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgınını önleyici tedbirler kapsamında eğitime ara verilmişti. Bu kapsamda hem ilk ve orta öğretim kurumları hem de üniversiteler uzaktan eğitime başlamışlardı.

Uzaktan eğitim verileri de bağlı kurumlarca açıklanmaya başlandı. Yüksek Öğretim Kurumu’nun “Üniversitelerin Uzaktan Öğretimine İlişkin Durum Tespiti” anket raporu da kamuoyuyla paylaşıldı.

Bu rapora göre Mersin Üniversitesi Ön lisansta en fazla uzaktan eğitim dersi veren Devlet Üniversitesi kategorisinde 5 bin 35 ders ile Türkiye 1.’si oldu.  

Yine rapora göre Mersin Üniversitesi Doktorada en fazla uzaktan eğitim dersi veren üniversite kategorisinde 2 bin 27 ders ile Türkiye 4.’sü olurken, lisans düzeyinde canlı sınıf uygulamasında yine 5 bin 35 ders ile Türkiye 3.lüğünü aldı.

YÖK’ün açıkladığı raporda Mersin Üniversitesi’nin uzaktan eğitim başarısı bununla da sınırlı kalmadı. Verilere göre Mersin Üniversitesi Doktorada Lisans düzeyinde canlı sınıf uygulamasında 2 bin 27 ders ile Türkiye 3.sü, Yüksek lisans düzeyinde canlı sınıf uygulamasında 2 bin 2 ders ile Türkiye 8.si ve tüm seviyelerde toplam canlı sınıf uygulamasında da 9 bin 64ders ile Türkiye 5.si olarak yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle