Hoşgeldiniz  

AK PARTİLİ HACI ÖZKAN İTALYA’DA FABRİKA GEZDİ!

admin | 22 Şubat 2020 | Ekonomi, Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, TBMM Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeleri ile birlikte çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere İtalya’ya gitti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, İtalya’nın Verçelli kentinin Saluggia kasabasındaki Alvimedica şirketinin tıbbi cihaz üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Türkiye’de de stent üretim fabrikası kuran firmanın sahibi olan Türkiye’nin önde gelen iş insanı Leyla Alaton’un da elik etiği gezinin ardından açıklama yapan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, İtalya’da Türk bayrağının dalgalanmasından duyduğu gururu dile getirdi.

AK Partili Özkan, “Sağlık teknolojisine yönelik yatırımıyla süper teşvik kapsamında desteklenen Alvimedica şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Leyla Alaton’un bilgiler verdiği incelemede yüz binlerce insanın kullandığı kalp damarlarını açan stentlerin üretimini yerinde gördük, heyecanlandık, gururlandık. Alvimedica İtalya’daki fabrika gibi Türkiye’de kurduğu tesiste yılda 1 milyon stent üretiyor, bunun 500 binini iç piyasada kullanıyor, kalan kısmını ihraç ederek döviz girdisi sağlıyor. Teknolojisi kalitesi ve kapasitesi ile dünyaya örnek olan tesis kalp kapakçığı da üretiyor. Sağlık sektörüne önemli hizmet veren bir Türk firmasının İtalya’da yerli stent üretmesinden gurur duyduk. Sayın Leyla Alaton’u kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle