Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’İN COŞMASININ SEBEBİ ANLAŞILDI: “ARTIK İTTİFAK AÇIK VE ŞEFFAF OLACAK!”

admin | 22 Şubat 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerinde HDP’nin örtülü desteğini alan CHP’li Vahap Seçer milliyetçi muhafazakâr kadrolardan intikam alırcasına kıyıma girişmesine tepkiler sürerken ittifak ortağının başındaki isim Pervin Buldan’dan itiraf geldi.

Gazete Duvar’a konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerde gizli bir ittifak yaptıklarını söyledi.

HDP’li Buldan, “Bize oy vermeyen, bizim yanımızda görünmekten korkan kesimler var. Tabanımız bundan rahatsız. Tabanımız 23 Haziran seçimlerinde yaptığımız ittifakın daha şeffaf bir ittifak olması gerçeğini sürekli yüzümüze vuruyor. Tabii ki ittifak vardı. Biz Türkiye’de legal alanda siyaset yapan bir partiyiz. Neden ittifak yapmayalım. Biz bu ittifakların daha açık ve şeffaf olmasını hep savunduk. Ancak bizimle ittifak yapanlar ne yazık ki buna sıcak bakmadılar.

“BİR SEFERLİĞİNE KABUL ETTİK, BUNDAN SONRA ŞEFFAF OLMALI”

Bir seferliğine mahsus olmak üzere, kazanmak adına, biz HDP’nin varlığının ne kadar etkili olduğunu anlatabilmek için bir seferliğine kabul ettik. Bundan sonraki dönemlerde bu tür şeylerin olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bundan sonra yapılacak olan ittifaklar, açık ve şeffaf olmalı.” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle