Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’DEN FLAŞ KARAR! MERSİN’E HANGİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ATANACAK?

admin | 05 Mayıs 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, muhalefetin kazandığı ancak meclis çoğunluğunun AK Parti ve MHP’de olduğu belediyeler için yol haritasını çizdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin kazandığı ancak meclis çoğunluğu partisinin elinde olan belediyeler için “Kafalarına göre karar alamayacaklar” mesajı verdi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun aktardığına göre, Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MYK’nın son toplantısında, muhalefetin kazandığı büyükşehir belediyelerinde izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

‘BAŞKANLARI SIKIŞTIRACAĞIZ’

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere belediye meclislerinde çoğunluğun AKP’de olduğunu hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu:

“İstanbul’da 39 ilçenin 24’ünde AK Parti, birinde MHP olmak üzere; 25 ilçeyi Cumhur İttifakı olarak almış bulunuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisindeki toplam 312 üyeden 176’sı AK Parti’ye, 4’ü MHP’ye 132’si ise diğer partilerin üyeleri. Ankara’da da durum farklı değildir. 25 ilçe belediyesinden 19’unu AK Parti, 3’ünü MHP aldı. İlçelerde ve belediye meclisinde ezici çoğunluk elde ettik. Buradan hareketle, çoğunluk bizde diye belediyeyi ‘Çalıştırmama’ üzerine hareket etmeyeceğiz ama başkanları sıkıştıracağız. Elleri o kadar da rahat olmayacak, kafalarına göre hareket edemeyecekler. Meclislerde alınacak kararların kontrolü bizde olacak.”

VATANDAŞIN LEHİNE OLAN UYGULAMALAR

Erdoğan, bu iki belediye dâhil AK Parti’den muhalefete geçen belediyelerde personelin haklarının korunmasının yakından takip edileceğini de söyledi. AK Parti kurmayları, muhalefetin “Bizi çalıştırmıyorlar” dememesi için belediyelerde atılacak her adımı değerlendirerek, vatandaşın lehine olacak uygulamaların destekleneceği bilgisini verdi.

MERSİN’E KOORDİNATÖR GELECEK!

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki İstanbul için ‘Koordinatör’ olarak tayin edildi.

Geçmişte Kayseri’den belediye başkanı olan Mehmet Özhaseki, Ankara’daki yarışı Mansur Yavaş’a karşı kaybetmişti.

Yerel yönetimler başkan yardımcılarından bazıları da Ankara başta olmak üzere, AK Parti’nin ve MHP’nin kaybettiği büyükşehirlerden sorumlu olacak. İlçe belediye başkanları arasındaki koordinasyonu bu isimler sağlayacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle