Hoşgeldiniz  

ZAFER ÇARŞISI ESNAFINA ŞOK: ELEKTRİK VE SULARI KESİLDİ! ESNAFLAR, İÇİŞLERİ BAKANINA ÇAĞRI YAPTI: “ACİL OLARAK MÜFETTİŞ GÖNDERİN!”

admin | 15 Ağustos 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Zafer Çarşısı’nı esnafı mağdur ederek yıkmayı kafasına koyan CHP’li Vahap Seçer’in esnafa karşı tavrı şok yarattı. Büyükşehir’in aldığı tahliye kararını mahkemeden alınan yürütmeyi durdurma kararıyla durdurmaya çalışan zafer Çarşısı esnafına şimdi de elektrik ve su kesintisi şoku yaşatıldı. Büyükşehir’in kiracısı durumdaki esnafların elektrik ve sularının kesildiği öğrenildi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Zafer Çarşısı, Özel İdare ve Kırmızı Lacivert İşhanını yıkarak, yerine kent meydanı yapmak istemesi ve Zafer Çarşısı esnafına çözüm bulmadan tahliye etmeye çabasında yeni bir gelişme yaşandı.

Daha önce tahliye için esnafa tebligat yollayan CHP’li Seçer yönetiminin bu hamlesine karşı esnaf da mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Seçer yönetimi yeni bir hamle yaparak çarşının elektrik ve suyunu kesti.

Zafer Çarşısı esnafı Kırmızı Lacivert İşhanı ve Özel İdare binasının yıkım kararını içeren raporun tekrar uzmanlarca değerlendirilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayarak, raporun çelişkilerle dolu olduğunu savundu.

Bunun üzerine basın açıklaması yapan ve trafiği yola kapatan çarşı esnafı İçişler Bakanlığına çağrıda bulundu. Zafer Çarşısı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, “Buradan Sayın İçişleri Bakanımıza sesleniyoruz. Bu olay izaha muhtaç çelişkilerle doludur. Devletin sağlam iki binası bu şekilde alınan raporlarla yıkılacaktır. Üstelik hiçbir şekilde güçlendirme çalışması ve güçlendirme maliyeti çalışması yapılmamıştır. Sayın bakanımızdan bu konuda yapılan iş ve işlemlerin araştırılması için acil olarak Mersin Büyükşehir Belediyesine müfettiş göndermesini kamu adına saygı ile arz ve talep ediyoruz. Elimizdeki bilgi ve belgeleri müfettişlerle paylaşmaya hazırız, Sayın bakanım lütfen bu feryadımıza sessiz kalmayınız” çağrısında bulundu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle