Hoşgeldiniz  

YİNE İLERİ GİTTİ: CHP’Lİ SEÇER’E GÖRE DÜNYAYI SALLAYAN “İHA’LAR, SİHA’LAR” VİZYONSUZLUKMUŞ!

admin | 30 Ekim 2022 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye tarafından üretilen ve terörle mücadelede etkin olarak kullanılan İHA ve SİHA’lar, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i rahatsız etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı vizyon belgesi içinde yer alan ve Dünya otoriteleri tarafından her fırsatta övülen Türkiye üretimi İHA ve SİHA’lar için CHP’li Seçer’in, “Vizyona bakın, gözlerim yaşardı” diyerek eleştirmesi tepki çekti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla partisinin düzenlediği alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı vizyon belgesini de İHA ve SİHA üzerinden eleştirmesi dikkat çekti.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı vizyon belgesini değerlendiren CHP’li Seçer’in, Türkiye tarafından üretilen ve yurt dışından satın alma talebi yoğunluğu yaşayan İnsansız Hava Araçları ve Silahlı İnsansız Hava Araçları üzerinden “dalga geçervari” eleştirmesi tepki topladı.

Seçer, “Vizyona bakın. Gözlerim yaşardı. İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur kır, öldür, kahramanlık türküleri… Cumhuriyet bunun için kurulmadı” dedi.

Türkiye tarafından üretilen ve terörle mücadelede etkin kullanılan İHA ve SİHA’lar, belirlenen terör hedeflerini tam isabetle vurmasıyla operasyonlarda hava gücü olarak katkı sağlamasıyla Dünyada büyük talep yarattı. Bunlara ek olarak bu sistemlere yurt dışından da satın alma talepleri gelmeye devam ediyor.

AZERBAYCAN DAĞLIK KARABAĞ’I SİHA’LAR SAYESİNDE ALDI… UKRAYNA, SİHA’LARLA RUSYA’YA KARŞI BÜYÜK DİRENİŞ GÖSTERİYOR

Dağlık Karabağ’da 44 gün süren çatışmaların Azerbaycan’ın lehine sonuçlanmasında ve savaş sahasında Ermenistan’a karşı üstünlük kurmasında silahlı ve silahsız insansız hava araçlarının (İHA) etkin bir şekilde kullanmasının önemli rol oynadığı biliniyor.

Yine Rusya’ya karşı hava gücü zayıf olduğu kabul edilen Ukrayna’nın Türk yapımı İHA ve SİHA’larla Rus ordusuna karşı müthiş bir direnç gösterdiği de dünya otoriteleri tarafından dile getiriliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

YİNE İLERİ GİTTİ: CHP’Lİ SEÇER’E GÖRE DÜNYAYI SALLAYAN “İHA’LAR, SİHA’LAR” VİZYONSUZLUKMUŞ! için 1 yorum

  1. Tarsus 2 dedi ki:

    Bizde isteriz ülkemizde barış içinde yaşamayı ama bu cennet vatana göz dikene çiçek verecek değiliz heralde Allah razı olsun İHA ve SİHA ları yapanlardan Terörle mücadelede askerlik yapanlar bilirler kıymetini iha ların siha ların

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle