Hoşgeldiniz  

YAKINDA İLÇE BAŞKANLARINI KAYMAKAM OLARAK ATAMAYA DA BAŞLAR… MÜDÜRLÜĞÜN ÜSTÜNE SİYASİ KOORDİNATÖR MÜ ATANDI?

admin | 21 Şubat 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vaha Seçer’in Büyükşehir Belediyesi’ni devlet kurumundan ziyade bir şirket ve parti gibi yönettiği iddiaları konuşulurken, Anamur’da yaşana olay iddiaları doğrular nitelikteydi. CHP’nin eski Anamur İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır’ın Anamur Koordinasyon Sorumlusu olduğunu açıklaması kafalardaki soru işaretlerini artırırken, bu açıklama CHP’yi de karıştırdı.

sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – 31 Mart yere seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Vaha Seçer’in kurum içi uygulamalar da tepki çekmeyi sürdürüyor. Performans düşüklüğü değerlendirmesi bahanesiyle binlerce işçiyi işinden eden CHP’li Seçer, son olarak önceki dönemde görev yapan üst düzey bürokratları da Devlet Memurluğu Kanununa gereği unvanlarına aykırı bir şekilde uzak ilçelere sürmüştü.

CHP’li Vahap Seçer’in son olarak ilçelerdeki koordinasyon müdürlüklerine bir de “siyasi sorumlu” atadığı iddiası kulislere bomba gibi düşmüştü. CHP’li Seçer’n atadığı öne sürülen bu siyasi sorumluların yarattığı kriz Anamur’da büyük yankı uyandırdı.  

CHP ESKİ İLÇE BAŞKANI ANAMUR KOORDİNATÖRÜ OLDUĞUNU AÇIKLADI

CHP’nin eski Anamur İlçe Başkanı ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Turabi Yeşilçayır, kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından Anamur-Bozyazı-Aydıncık Koordinasyon Sorumlusu olarak yetkilendirildiğini açıklaması Anamur’da şaşkınlıkla karşılandı. Hatta Yeşilçayır, sosyal medya üzerinden görseller yayarak bunu tüm Anamurlulara duyurdu.

“SEÇER BENİ YETKİLENDİRDİ”

Yeşilçayır’ın, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ile Anamur- Bozyazı- Aydıncık ilçelerimizde gerçekleştireceğimiz yatırımlar ve hizmetler ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Başkanımız bu hizmetlerin aksatılmadan halka ulaşması için bizzat yetkilendirdiği bu görevi, layığı ile yapacağımızın bilinci ile takipçisi olacağımızı kendisine aktardım. Sorumluluk görevimizi en iyi şekilde yapacağımızdan kendisinin de hiç kuşkusu olmadığını ileten başkanımıza biz de İlçemiz olarak bu hizmetler için teşekkürlerimizi ilettik” açıklamasının ardından Anamur karıştı.

Bu açıklamanın ardından Anamur’da resmi görevli Şube Müdürlüğü’nde yeni bir atama olduğunu zanneden Anamurluların konuyu CHP İlçe Başkanı Durmuş Deniz’e iletmesiyle hem Büyükşehir’deki hem de CHP’deki kaos ortaya çıktı. Deniz bir açıklama yaparak, Yeşilçayır’ın sorumlu olmadığını bildirdi.

CHP’NİN ŞİMDİKİ İLÇE BAŞKANI, ESKİ İLÇE BAŞKANINI YALANLADI!

Durmuş Deniz, “Birkaç gün önce koordinasyon yetkilisiyle ilgili bir spekülasyon yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’le koordinasyon yetkilisinin kim olduğuna dair bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Koordinasyon görevlisi Mustafa Umut Yılmaz ve Erdal Karan olduğunu bir kez daha hatırlattı” diyerek eski ilçe başkanı Yeşilçayır’ı kendi halinde karar almakla suçladı.  

YEŞİLÇAYIR, KENDİ KENDİNİ TEKZİP ETTİ

Bu kargaşanın ardından Turabi Yeşilçayır yeni bir açıklama yaptı. Koordinasyon yetkilisi olabilmenin şartlarından birinin de devlet memuru olma zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Yeşilçayır, “Elbette bir partili, ilçe başkanlığı yapmış ve şuanda il disiplin kurulu üyesi olarak, her Cumhuriyet Halk Partili gibi benim de sorumluluklarım var. Yapılan hizmetleri takip etmek,  vatandaşlardan gelen talepleri yerinde tespit ederek, gerek Vahap Seçer Başkanıma gerekse ilgili daire başkanlarıyla istişare ederek çözümünü talep edeceğim. Kamuoyunda ve partililerimizde yanlış anlamalara meydan vermemek adına bu açıklamayı yapma gereği duydum” diyerek öncesi açıklamasını da tekzip etti.

CHP’Lİ SEÇER İLÇELERE SİYASİ KOORDİNATÖR MÜ ATADI?

Anamur’da yaşanan bu olayın ardından gözler diğer ilçelere çevrildi. CHP’ye yakın kaynakların diğer ilçelerde de Seçer tarafından “yetkilendirilen” siyasi koordinatörlerin olduğunu, işten çıkarmalardan tutunda işe alınacak personel ve yapılacak hizmetler noktasında karar alıcı mekanizmanın bu koordinatörler olduğu iddiası ise Mersin kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle