Hoşgeldiniz  

VE MERSİNLİLER, CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’E İSYAN ETTİ: “ÖNCEKİ YÖNETİM DAHA BAŞARILIYDI!”

admin | 28 Aralık 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yerel seçimlerde Burhanettin Kocamaz yönetiminden CHP’li Vahap Seçer’e kaptırılan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve performansından duyulan memnuniyet düştü. Areda Survey Araştırma şirketi tarafından düzenlenen ankete göre Mersin’de önceki yönetimi daha başarılı bulan katılımcıların oranı yüzde 44 olurken, yeni yönetimi başarılı bulanların oranı yüzde 30.7 olarak açıklandı.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra AK Parti ve MHP 5 Büyükşehir belediyesinin yönetimi CHP’ye geçti. Göreve gelen CHP yönetimleri geçen 20 aylık süreçte beklentileri karşılayıp karşılamadığına dair araştırma Şirketi Areda Survey bir anket düzenledi. 5 bin 320 kişinin katıldığı araştırmaya göre, hizmet ve performans açısından yapılan değerlendirmeler sonucunda CHP yönetimindeki 4 Büyükşehirde kan kaybı yaşanırken, Mersin’de de memnuniyetsizlik oranı dikkat çekti.

Areda Survey PBDP’si kullanılarak 5 büyükşehirde gerçekleştirilen yerel yönetim araştırmasına 5320 kişi katıldı. 17-21 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantatif araştırma tekniklerinden CAWI ile gerçekleşti.

MERSİN “KOCAMAZ DÖNEMİNİ” ÖZLÜYOR

Seçim sonuçlarına göre Mersin’de Başkan Vahap Seçer, başkanlık koltuğuna oturdu. Mersin’de önceki yönetimi daha başarılı bulan katılımcıların oranı yüzde 44 olurken, yeni yönetimi başarılı bulanların oranı yüzde 30.7 olarak açıklandı. Mersin’de değişen bir şey yok diyenlerin oranı ise yüzde 25.3

KOCAMAZ SEÇİMLERE KATILAMAMIŞTI

31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak başvurusunu yapacağı sırada, akla hayale gelmeyecek bir kumpas organizasyonuyla yerel seçimlere girmesi engellenen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, seçimin favorisi olduğu hemen hemen her anket şirketi tarafından açıklanıyordu.

İYİ Parti’nin ve Burhanettin Kocamaz’ın yerel seçimlere katılmaması operasyonunun ardından AK Parti ve MHP ittifakı seçimleri Mersin’de kazanamamış, İYİ Parti ve Kocamaz yerel seçimlerde Demokrat Parti Adayı Ayfer Yılmaz’ı açık açık desteklemişti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle