Hoşgeldiniz  

VE AK PARTİLİ YERLİKAYA İLE CUMHUR ARASINDAKİ İPLER GERİLDİ… AK PARTİLİ MEVLÜT EKMEKÇİ’DEN MECLİS’TE YERLİKAYA’YA TEPKİ!

admin | 10 Eylül 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Ayı Eylül oturumunda Cumhur’da yaşanan AK Partili İsmail Yerlikaya krizi ekranların önüne taşındı. Cumhur’un kararına aykırı hareket eden AK Partili Yerlikaya’ya hem Ak Parti hem de MHP kanadından tepki geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis oturumunda akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.

Tarsus merkezindeki kentsel dönüşüm kapsamına alınacak bir taşınmaz için İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu ret kararı almıştı. Meclise sunulan raporun ardından komisyon üyelerinden komisyon toplantılarına katılmayan komisyon üyesi AK Partili İsmail Yerlikaya ve toplantıya katılarak ret kararına imza atan CHP’li Zekeriya Özgür kendi aldıkları kararın arkasında durmayarak, konuyu tekrardan komisyona havale edilsin önerisinde bulununca ortam gerildi.

CHP’Lİ ÖZGÜR’DEN ŞOK: İMZALADIĞI RAPORU İNKAR ETTİ!

İlk olarak söz alan CHP’li Komisyon üyesi Zekeriya Özgür, bölgeyle ilgili yeni bir talep gelmesi durumunda zaman kaybedilmemesi için, komisyonda aldıkları ret kararının Meclis’te dikkate alınmaması gerektiğini belirterek, “Meclis bu raporu oylayacak ama gerçi biz ret kararı almıştık. Şimdi bir daha böyle bir talep gelirse çok vakit kaybı olacak. Şimdi talebimiz bu kararın Meclis’te oylanmasından ziyade konunun tekrardan görüşülmek üzere komisyona havalesini öneriyoruz” diye konuştu.

AK PARTİLİ EKMEKÇİ’DEN JET TEPKİ: “KOMİSYONDA NEDEN BÖYLE KONUŞMADIN?”

CHP’li Özgür’ün bu şaşkınlık veren çıkışının ardından söz alan ve kararda Çevre Komisyonu üyesi olarak imzası bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mevlüt Ekmekçi büyük tepki gösterdi. Ekmekçi, “Sayın Özgür tecrübeli bir belediye başkanı ve belediye meclis üyesi. Bu tereddütlerini komisyon toplantısında neden dile getirmedi? Ret kararını verirken bölgeye yapılacak AVM’nin küçük esnafı yok edeceğini söylemişti. Şimdi ne değişti?” dedi.

AK PARTİLİ YERLİKAYA ŞOKU İKİLEDİ: “BEN DE ZEKERİYA ÖZGÜR’E KATILIYORUM”

AK Partili Ekmekçi’nin açıklamasının ardından yine AK Partili İmar Komisyonu Üyesi İsmail Yerlikaya söz aldı. AK Partili Yerlikaya da CHP’li Özgür’e destek vererek, “Ben işlerim dolayısıyla o gün yapılan komisyon toplantısına katılamamıştım. Zaten arkadaşlara da bu maddeyle ilgili söylemiştim. Acele getirmeyin bekleyin demiştim. Ben de raporun tekrardan görüşülmek üzere komisyona gönderilmesini talep ediyorum” deyince Cumhur ittifakından tepkiler gecikmedi.

MHP’Lİ TAT: “ATTIĞIMIZ İMZANIN ARKASINDAYIZ”

Yine İmar Komisyonu Üyesi MHP’li Mahmut Tat, komisyonda aldıkları kararın arkasında olduklarını dile getirdi. Yaşanan tartışmaların ardından MHP’li Mahmut Tat oylama öncesinde CHP’li Vahap Seçer’den oturuma 5 dakika ara istedi.

Verilen arada Ak Partili Yerlikaya ve Mevlüt Ekmekçi’nin atışması sürdü. MHP grubunun bu tartışmalar olurken AK Parti Grup Başkan vekili Mevlüt Ekmekçi’ye Cumhur’un uyumunu bozduğu ve aldıkları kararın arkasında durmayan İmar Komisyonu Üyesi İsmail Yerlikaya’ya tepki gösterdiği iddia edildi. Tartışmalarla devam eden arada Cumhur’da tartışma görüntüsü vermemek için raporun tekrardan komisyona gönderilmesi kararı alındığı öğrenildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle