Hoşgeldiniz  

VARAN 1: CHP’Lİ BELEDİYELERİN SÜRGÜNLERİNE CUMHURBAŞKANLIĞINDAN NEŞTER

admin | 02 Mart 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yerel seçimlerin ardından başta İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya olmak üzere birçok büyükşehir belediyelerini alan CHP, işçi kıyımlarının yanı sıra devlet memurlarına sürgün kararıyla tepki çekiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı genelgeyle CHP’li belediyelere şimdi de personele yönelik geçici görevlendirme engeli getirildi.

CHP’li Büyükşehir belediyelerinin devlet memurlarına uyguladığı mobbinge Cumhurbaşkanı Eroğan’dan dur geldi.  

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memur ve sözleşmeli personelin başka kurumlara geçici görevlendirilmelerini düzenleyen Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği’nde değişiklik yapan Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YÖNETMELİĞE EKLEME

Yönetmeliğin 1’inci maddesine eklenen yeni düzenlemeyle, hakim ve savcılar için uygulanan geçici görevlendirme yasağının kapsamına belediyelerle üniversiteler de eklendi. Buna göre, yükseköğretim kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar artık kendi kadrosundaki memur ve sözleşmeli personelini başka kurumlara ya da başka illere geçici görevlendirme yoluyla gönderemeyecek.

SÜRGÜN YASAK

Düzenlemeyle birlikte büyükşehir belediyeleriyle il ve ilçe belediyeleri ve bunlara bağlı kurumların yöneticileri, önceki dönemlerde atanan personeli başka yerlere geçici görevle gönderemeyecek.

İŞTE O DÜZENLEME:

KURUMLAR ARASI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1– 2/5/2019 tarihli ve 1025 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliğinin 1 inci maddesine üçüncü fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki dördüncü fıkra eklenmiştir.

“(4) Yükseköğretim kurumlan, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar bu Yönetmelik kapsamında geçici görevlendirme yapamaz.”

MADDE 2– Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasına (b) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (e) bendi eklenmiştir.

“c) Bu madde kapsamında geçici görevlendirme yapılabilmesi için görevlendirmenin yapılacağı kadro veya pozisyonun statüsü ile geçici görevlendirilecek personelin statüsünün aynı olması şarttır. Ancak 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 27 nci maddesine göre sözleşmeli personel ve ek 28 inci maddesine göre iş mevzuatına tabi personel istihdam eden kurumlar farklı statülerdeki personeli de görevlendirebilir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğe geçici 1 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici 2 nci madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 2- (1) Yükseköğretim kurumlan, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar tarafından bu Yönetmeliğe göre yapılmış olan geçici görevlendirmeler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde sonlandırılır.

(2) Bu maddenin yayımı tarihinden önce kurumlarca yapılan geçici görevlendirmelerden, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine uygun olmayanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde sonlandırılır.”

MADDE 4– Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5– Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle