Hoşgeldiniz  

VALİLİK DUYURDU: PCR TEDBİRLERİNE UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI, DİRENENE ADLİYE YOLU!

admin | 09 Eylül 2021 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

6 Eylül’de başlayan salgınla mücadelede yeni dönemle ilgili tedbirler sıklaştırılmaya başlandı. Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada tedbirlere uymayanlara İdari Para Cezası, tedbirlerle ilgili suç teşkil eden davranışlarda bulunanlara da adli işlemlerin başlatılması hakkında karar verildiği açıklandı.

Koronavirüs salgınında alınan tedbirler kapsamında yeni dönem 6 Eylül’de başladı. İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği PCR testi genelgesine göre, yüz yüze eğitimin başlamasıyla henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırması istenmeye başlandı.

Aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanları düzenli PCR testi yaptırıyor.

Aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlardan sinema, tiyatro, konser, hamam, havuza girişlerde negatif PCR test sonucu isteniyor. Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerde, özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunma zorunluluğu getirildi.

Mersin Valiliği de yeni dönemde bu kararlara uymayanlara İdari Para Cezası verilmesini kararlaştırdı. Yine Valilik, tedbirlerle ilgili suç teşkil eden davranışlarda bulunanlara da Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı duyuruldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle