Hoşgeldiniz  

VALİ PEHLİVAN AÇIKLADI: MERSİN’DE 600 PROJEYE TOPLAM 98,5 MİLYARLIK YATIRIM!

admin | 19 Temmuz 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Mersin’de devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Vali Pehlivan, “İlimizde yürütülmekte olan 600 projenin, toplam yatırım bedeli 98 milyar 513 milyon 806 bin TL, 2023 yılı harcaması 5 milyar 627 milyon 159 bin TL’dir” dedi.

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Mersin genelinde devam eden ve planlanan kamu yatırımlarını değerlendirmek, projelerin etkin ve verimli bir şekilde hayata geçmesini sağlamak için kurumlar arası gerekli işbirliği ve koordinasyonu sağlamak maksadıyla yılda 4 kez düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı III. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Pehlivan, toplantıda yaptığı konuşmada; “İl Koordinasyon Kurulunun 2023 yılı III. dönem toplantısında, İlimizde yürütülmekte olan 600 projenin, toplam yatırım bedeli 98 milyar 513 milyon 806 bin TL, 2023 yılı harcaması 5 milyar 627 milyon 159 bin TL’dir. Bu projelerin 143’ü tarım sektöründe, 107’si eğitim sektöründe, 69’u ulaştırma-haberleşme sektöründe, 36’sı turizm sektöründe, 23’ü enerji sektöründe, 20’si sağlık sektöründe, 5’i imalat sektöründe, 1’i madencilik sektöründe ve 196’sı muhtelif diğer kamu hizmetleri sektöründedir” dedi.

600 PROJENİN 71’İ TAMAMLANDI!

Projelerin hangi aşamada olduğunu da açıklayan Vali Ali Hamza Pehlivan, “Gerçekleşme durumlarına bakıldığında ise programda yer alan toplam 600 işin 71’i bitirilmiş, 367’si devam etmekte, 91’i ihale aşamasında, 2’si tasfiye edilmiş ve 69 proje ise hazırlık aşamasındadır. Yatırımların uygulama safhalarını yakından takip ederek projelerin hızlı, etkin ve verimli bir şekilde hayata geçmesini sağlamak aracıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür eden Vali Pehlivan, toplantının Mersin için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

YATIRIMLAR HAKKINDA KATILIMCILARA BİLGİ VERİLDİ

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri tarafından devam eden projelerle ilgili sunum yapılması, koordinasyonu gerektiren hususların değerlendirilmesi ve soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Toplantıya; Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Üniversite temsilcileri, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle