Hoşgeldiniz  

TUTUKLU YARGILANAN SİLİFKE BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA KARAR ÇIKTI: 12 YIL 6 AY

admin | 12 Mart 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde kız kardeşini öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanan Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan’ın duruşması karar bağlandı. Aktan’ın 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Silifke Belediye Başkanlığını kazanan MHP adayı Mücahit Aktan, göreve geldikten 2 ay sonra kız kardeşi Meryem Aktan ile tartışmış ve bu tartışma sırasında Mücahit Aktan, kız kardeşini kendi silahıyla vurmuştu.

Olaydan sonra Meryem Aktan hastaneye kaldırılmış, Mücahit Aktan da tutuklanmıştı. Meryem Aktan tedavi gördüğü hastanede 2 ay sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmişti. Silifke Ağır Ceza’da yargılanan Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

CEZA VERİLDİ: 12 YIL 6 AY

Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan’ın yargılandığı davanın sonuçlandığı bildirildi. Silifke Ağır Ceza Mahkemesi Mücahit Aktan’a kasten adam öldürme suçlamasıyla 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

MECLİS “BAŞKAN VEKİLİ” SEÇTİ

Silifke Belediye Meclisi, Aktan’ın tutuklu yargılanması nedeniyle başkan vekili seçimi yapmak üzere toplanmış, 16 Mayıs 2019’da Meclis üyeleri arasında yapılan seçim sonucunda, tek aday olan MHP’li meclis üyesi Sadık Altınok üçüncü turda 31 oyun 21’ini alarak başkan vekili seçilmişti.

AKTAN’IN KARARIN ARDINDAN BAŞKANLIĞI RESMEN DÜŞTÜ

Yargılamada kesin karar çıkana kadar Sadık Altunok Başkan vekili olarak görevini sürdürdü. Mücahit Aktan, eğer davadan beraat alsaydı başkanlık görevine geri dönecekti. 12 yıl 6 ay hapis cezası alan Aktan’ın bu kararla Başkanlığı resmen düşüyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle