Hoşgeldiniz  

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 4. BARAJI OLAN PAMUKLUK BARAJI AÇILDI!

admin | 11 Aralık 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in Tarsus ilçesinde inşa edilen Türkiye’nin 4. büyük barajı Pamukluk Barajı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Devlet Su İşleri (DSİ) 369 Tesis Toplu Açılış Töreni düzenlendi.

Programda kapsamında Tarsus’ta yapılan Pamukluk Barajı’nın da açılışı gerçekleştirildi.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından canlı bağlantıyla katıldığı törene, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, AK Parti Mersin milletvekilleri Ali Kıratlı ve Havva Sibel Söylemez katıldı.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman söylüyorum, biz meydanlarda verdiği sözleri göreve gelince unutanlardan değiliz. Biz seçim döneminde esip gürleyip sonra sesi soluğu çıkmayanlardan da değiliz. Bilakis biz eserleriyle, yatırımlarıyla, projeleriyle konuşan bir hükûmetiz. Biz Türkiye’nin 81 ili ve 922 ilçesinin tamamında ayak izi olan bir iktidarız. İşte bugün burada olduğu gibi ülkemizin neresine giderseniz gidin orada hükûmetimizin bir eserini, bir hizmetini, bir mührünü mutlaka görürsünüz. Bilhassa tarım, ormancılık ve su alanlarında ülkemizin çehresini değiştiren eserlere imza atmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Mevcutla hiçbir zaman yetinmiyor, hizmet halkamızı sürekli büyütüyoruz. Bugün açılışını yaptığımız tüm bu yatırımların ülkemize kazandırılmasına öncülük eden herkesi tebrik ediyorum. Bu eserlerin inşasında emeği geçen mühendisinden işçisine her bir kardeşime ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun” dedi.

TÜRKİYE’NİN 4. BÜYÜK BARAJI

‘Türkiye’nin en büyük 4’üncü barajı’ olan Pamukluk Barajı’nın ekonomiye yıllık 500 milyon TL katkı sağlaması hedefleniyor.

Yılda 2 defa ürün almayı sağlayacak baraj sayesinde, bölgede sera yetiştiriciliği yapılacak, tropikal meyveler yetişecek. 180 bin dekar alanı sulayacak barajdan, 130 milyon metreküp içme suyu temin edilebilecek ayrıca yıllık 80 gigavatsaat enerji üretecek.

Tarımın yanı sıra bölgenin içme suyu problemi de baraj ile büyük oranda çözülecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle