Hoşgeldiniz  

TERCİHLER ÖNCESİNDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK: MERSİN ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAPATILDI!

admin | 26 Temmuz 2022 | Eğitim, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye’de 15 farklı üniversitede Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatıldı, yerlerine ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ ile ‘Fen Fakültesi’ kuruldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlar neticesinde birçok fakülte ve yüksekokulun ismi değişti ve kapatıldı. 26 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararname neticesinde 15 üniversitedeki Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatılırken, 15 üniversitede İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kuruldu. Ayrıca 12 üniversitede de Fen Fakültesi kuruldu.

Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatılan ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kurulan üniversiteler

Alınan kararlar neticesinde Mersin Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde Fen-Edebiyat Fakültelerinin kapatılmasına karar verildi. Bu üniversitelerde kapatılan fakültelerin yerine “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” kurulmasına karar verildi.

FEN FAKÜLTESİ KURULAN ÜNİVERSİTELER

Öte yandan alınan kararlar neticesinde Mersin Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde “Fen Fakülteleri” kurulmasına karar verildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle