Sosyal Medya
mersin haber

Genel

TEFECİ KURBANI GENÇ, GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Adana’da evine gelen ve yüzlerini atkı ile gizleyen 2 kişi tarafından tabancayla vurularak öldürülen kargo şirketi çalışanı 32 yaşındaki Gökhan Toksöz’ün tefecilere olan borcu nedeniyle öldürüldüğü ileri sürüldü. Toksöz’ün kanser hastası eşi Eda Kahraman Toksöz, eşini son yolculuğuna pantolonunu koklayarak uğurladı.

tefecikurbanıadanalıgenç

Tefecilerden 14 bin lira borç alan ve ödeyemeyince borcu 36 bin liraya çıkan 2 çocuk babası Gökhan Toksöz’ün merkez Seyhan İlçesi’ndeki evine dün sabah saatlerinde gelen yüzü atkı ile gizlenmiş 2 kişi kapının zilini çaldı. Şüpheliler, kapıyı açan Gökhan Toksöz’e tabancayla ateş etti. Kaçan Toksöz, aldığı kurşun yaralarıyla hole yığıldı. Silah sesini duyarak uyanan eşi Eda Kahraman Toksöz, ağır yaralı olarak bulduğu eşi için ambulans istedi. Toksöz, götürüldüğü hastanede öldü.

 

Adana Adli Tıp Kurumu’na otopsi yapılan Gökhan Toksöz’ün cenazesi yakınlarına teslim edilirken 2 çocuğu ve elinde eşinin pantolonu olan Eda Kahraman Toksöz güçlükle ayakta durdu. Gökhan Toksöz’ün cenazesi Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

‘TEFECİLER ÖLDÜRDÜ’

 

Yakınları, Gökhan’ın tefecilerden aldığı 14 bin liralık borcu yüzünden öldürüldüğünü ileri sürerek şöyle dedi:

 

“Tefecilerden 14 bin TL borç almıştı. Ödeyemeyince borcu artarak faiziyle 36 bin liraya çıktı. Eşi kanser hastası olduğu için onunla ilgilenmekten düzenli iş sahibi olamayan Gökhan Toksöz, borçlarını ödeyemeyince tehdit almaya başladı. Tehditler bir süre sonra saldırıya dönüştü. Kaçırıp Mersin’e götürülmüş işkence yapmışlar. Şikayet etti, sanıklar Mersin’de yargılanıyor. Bir kez de evine silah sıktılar. Onu tefeciler öldürdü.”

 

Kaynak: androhit.com

Haberin Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Genel

İYİ PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ PLAN BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE KONUŞTU: “ANTALYA İHYA EDİLİRKEN MERSİN NEDEN ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖREN ŞEHİR OLUYOR?”

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Yazan:

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2027 yılı bütçe görüşmelerinde söz alan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sert çıkışlarda bulundu. Bakanlığın yatırımlarda bölgesel adaletsizlik yaptığını belirten Kocamaz, “Antalya’ya milyarlar yağarken Akdeniz’in incisi Mersin neden yıllardır bekletiliyor?” diyerek hükümete yüklendi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi üzerine İYİ Parti Grubu adına konuşan Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’in turizmde hak ettiği değeri göremediğini belirten çarpıcı açıklamalara imza attı.

Turizmin sadece bir döviz kapısı değil, yerel kalkınma ve istihdamın ana kaynağı olduğunu vurgulayan Kocamaz, yatırımların tek bir bölgeye sıkıştırılmasına tepki gösterdi.

“ANTALYA’YA MİLYARLAR YATIRILDI, MERSİN’E BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI!”

Kültür ve Turizm Bakanı’nın Antalya özelinde açıkladığı yatırım ve konaklama verilerine dikkat çeken Burhanettin Kocamaz, Mersin ile Antalya arasındaki uçurumu şu sözlerle gözler önüne serdi:

“Sayın Bakan, Antalya’da son 24 yılda 19,2 milyar liralık yatırım yapıldığını, konaklama tesisi sayısının 2 bin 709’a, yatak kapasitesinin ise 619 bine ulaştığını övünerek anlatıyorsunuz. Antalya’nın gelişmesi elbette kıymetlidir ancak sormak istiyoruz: Antalya ihya edilirken Akdeniz’in incisi Mersin neden hak ettiği yatırımları yıllardır alamamıştır?”

“2004’TE İLAN EDİLEN TARSUS TURİZM BÖLGESİNE TEMEL BİLE ATILMADI!”

Mersin’in kilometrelerce uzanan sahil şeridi, ören yerleri, antik limanları ve eşsiz mutfağıyla devasa bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Kocamaz, verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. İlde ilan edilen 8 ayrı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin durumunu sorgulayan İYİ Partili Kocamaz, şöyle devam etti:

“Tarsus sahilleri 2004 yılında turizm bölgesi ilan edildi. 2007’de inşaatların tamamlanıp turist kabul edileceği açıklanmıştı. Aradan geçen 20 yıla rağmen henüz tek bir temel dahi atılmamıştır! Mersin’in 8 turizm bölgesine bugüne kadar ne kadar kamu kaynağı ayrıldı? 2002’den bu yana Mersin’e yapılan toplam yatırım ve artan yatak kapasitesi rakamları açıklanmalıdır.”

“TARSUS’UN ESERLERİ BAŞKA ŞEHİRLERİN MÜZELERİNDE REHİN KALDI”

Konuşmasında Mersin’in zengin tarihi mirasına da geniş yer ayıran Burhanettin Kocamaz, bölgeden çıkarılan arkeolojik eserlerin ait olduğu topraklara geri dönmesi gerektiğini savundu.

Kilikya, Roma ve Bizans uygarlıklarına ev sahipliği yapan Mersin’in tarihi varlıklarının yağmalandığını belirten Kocamaz, “Özellikle Tarsus’a ait pek çok tarihi eser ne yazık ki başka şehirlerdeki müzelerde sergilenmektedir. Antakya Müzesi’nde bulunan meşhur Tarsus Mozaiği başta olmak üzere, Gözlükule kazılarında çıkarılıp Adana ve farklı müzelere götürülen heykelcikler ile arkeolojik eserler derhal yeniden Tarsus’a kazandırılmalıdır” diye konuştu.

“MERSİN’İN BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜ KALMADI!”

2027 yılı bütçesinde Mersin’e üvey evlat muamelesi yapılmaması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

  • “Mersin’in turizm yatırımları artık ertelenemez! 8 turizm koruma bölgesinin durumu somut bir takvime bağlanmalı, altyapı projeleri hızlandırılmalıdır. Mersin’in sahilleri yatırım, esnafı ve gençleri iş imkanı bekliyor. Mersin’in hak ettiği kaynakları alması bir ayrıcalık değil, fırsat eşitliği meselesidir.”
Haberin Devamını Oku

Genel

SANSASYONEL KULİS! YOLSUZLUK OPERASYONU SONRASI BÜYÜKŞEHİR’DE ŞOK: BÜROKRATLAR NEDEN İMZA ATMAKTAN KAÇIYOR, KİMSE SORUMLULUK ALMAK İSTEMİYOR! İMZA KRİZİNDE İLK İSTİFA GELDİ… BOMBA ÖTESİ İDDİA…

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Yazan:

Vahap Seçer’in tutuklanması ve operasyonların ardından Mersin Büyükşehir’de bürokratlar görevden kaçmaya başladı. Kültür ile Destek Hizmetleri daireleri arasında krize yol açan ihale anlaşmazlığı sonrası Ayhan Terban’ın istifası, “kurumda kimse imza atmak istemiyor” iddialarına zirve yaptırdı. Tarsus Festivali ses sistemi ihalesi nedeniyle sorumluluk almak istemeyen Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ayhan Terban görevinden istifa ederek makam odasını boşalttı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde operasyonların ardından sular durulmuyor.

Belediyede peş peşe yaşanan gelişmelerin ardından dikkat çeken bir istifa haberi geldi.

Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ayhan Terban’ın görevinden istifa ederek makam odasını boşalttığı öğrenildi. Terban’ın ani istifasının gerisinde ise belediyede hâkim olan “imza korkusu” ve çetin bir ihale krizi olduğu iddia ediliyor.

TARSUS FESTİVALİ İHALESİ KRİZ FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

Mersin’de her yıl ünlü isimlerin ağırlandığı festivaller bu kez farklı bir gündemle anılıyor.

Kulislerde konuşulan bomba iddiaya göre; 5. Uluslararası Tarsus Festivali için yapılması gereken ses sistemi ihalesi kurum içinde krize yol açtı.

Kültür Sosyal İşleri Daire Başkanlığı, ses sistemiyle ilgili ihale sürecini kendi bünyesinde yürütmek yerine Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına yaptırmak istedi. Ancak Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ayhan Terban’ın bu talebe kesin bir dille karşı çıktığı, “İhaleyi ben gerçekleştirmeyeceğim, Kültür Daire Başkanlığı yapsın” diyerek sorumluluğu üstlenmek istemediği öne sürüldü.

Kültür Daire Başkanlığı’nın da ihale yapmayarak topu yeniden Terban’ın birimine atması üzerine, Ayhan Terban’ın masaya yumruğunu vurarak istifa kararı aldığı konuşuluyor.

“KİMSE İMZA ATMAK İSTEMİYOR” İDDİALARI DOĞRULANDI MI?

1 Ekim’de Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Vahap Seçer tutuklanmış, süreç cezaevi kulisleri ve yönetim tartışmalarıyla da anılmaya başlanmıştı.

Ayhan Terban’ın istifası, kulislerdeki “Genel Sekreter Olcay Tok’un itirafçı olduğu yolsuzluk operasyonunun ardından kurumda kimsenin bir şeye imza atmak istemediği” yönündeki iddiaları adeta doğrular nitelikte değerlendiriliyor. Operasyonların ardından belediye bünyesinde yönetimin imza kilitlenmesiyle karşı karşıya kaldığı ve bürokratların sorumluluk almaktan kaçındığı yüksek sesle dile getiriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan bu imza krizi ve istifanın ardından yönetim boşluğunun nasıl aşılacağı, önümüzdeki günlerin en sıcak başlığı olmaya devam edecek.

Haberin Devamını Oku

Ekonomi

İYİ PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ, ZEYTİN ÜRETİCİSİNİN DERTLERİNİ TBMM’YE TAŞIDI: “ÜRETMEK DEĞİL EKMEMEK DAHA KÂRLI HÂLE GELDİ!”

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Yazan:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulu’nda zeytin üreticilerinin yaşadığı büyük ekonomik krizi kürsüye taşıdı. Özellikle Mersin’de zeytinyağı fiyatlarının 3 yıl önceki seviyelere gerilediğine dikkat çeken Kocamaz, artan maliyetler ve tükenen umutlar nedeniyle üreticinin adeta iflasın eşiğine geldiğini vurguladı.

Türkiye genelinde tarım sektöründe yaşanan maliyet krizi derinleşirken, sesler TBMM kürsüsünden yükselmeye devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı sert ve çarpıcı konuşmayla zeytin üreticilerinin dertlerini gündeme taşıdı.

Konuşmasında özellikle Mersin ve ilçelerindeki tarımsal çöküşe dikkat çeken Kocamaz, iktidarın tarım politikalarını sert bir dille eleştirdi.

MERSİN’DE ZEYTİNYAĞI FİYATLARI 3 YIL ÖNCESİNE GERİLEDİ

Ülke genelinde zeytin hasadının yüksek rekolte nedeniyle bereketli geçmesine rağmen, bu bereketin üreticinin cebine yansımadığını belirten Burhanettin Kocamaz, Mersin’deki tablonun vahametini rakamlarla gözler önüne serdi.

Mut, Tarsus, Silifke ve Erdemli gibi Mersin’in tarım üssü olan ilçelerinde üreticilerin büyük bir çıkmazda olduğunu ifade eden Kocamaz, şu çarpıcı verileri paylaştı:

“Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre; Eylül 2025’te kilogramı 231 TL 85 kuruş olan zeytinyağının üretici fiyatı, Eylül 2026’da 271 TL 87 kuruşa yükseldi.

Ancak Mersin’de zeytinyağının litresi 200 liraya kadar düşerek tam 3 yıl önceki fiyatlara geriledi.

Sadece bir yılda mazotun litre fiyatı %70’in üzerinde artarak 95 lira 84 kuruşa ulaştı; gübre, elektrik, işçilik ve nakliye maliyetleri üreticinin sırtındaki yükü katladı.”

“TARLA FİYATLARI 2 MİLYONDAN 200 BİN LİRAYA DÜŞTÜ”

Üreticinin elinden çıkan ürün ile marketteki tüketici fiyatı arasındaki uçuruma dikkat çeken İYİ Partili Kocamaz, aradaki kazancın üreticiye değil aracı ve tedarik zincirine gittiğini söyledi.

Mersin’deki ekonomik çöküşün tarım arazilerine de doğrudan yansıdığını belirten İYİ Partili Kocamaz, “Geçmişte dekarı 2 milyon liradan satılan tarlalar bugün Mersin’de 200 bin liraya bile alıcı bulamıyor. Öyle bir noktaya gelindi ki bazı ürünlerde ekip dikmemek, üretmekten daha kârlı hale geliyor” diyerek çiftçinin umudunun tükendiğini ifade etti.

“ÜRETİCİ MALİYETİNİN ALTINDA SATMAYA MECBUR BIRAKILMAMALI”

Konuşmasının sonunda iktidara acil eylem çağrısında bulunan Burhanettin Kocamaz, TARİŞ gibi tarım satış kooperatiflerinin alım kapasitesi ve finansman imkânlarının derhâl güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Zeytin üreticisine yeterli ve zamanında destek verilmesini, mazot ile gübre maliyetlerinin düşürülmesini talep eden Kocamaz, alım fiyatlarının mutlaka üretim maliyetleri dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamını Oku

Trendler