Hoşgeldiniz  

TBMM KÜRSÜSÜNDE MERSİN İÇİN DEĞİL, ZUHAL OLCAY İÇİN SÖZ ALDI…

admin | 26 Mart 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, oyuncu Zuhal Olcay’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası verilmesini meclis gündemine taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak TBMM gündemine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği tescillenen ve bu sebeple 10 ay hapis cezası alan oyuncu Zuhal Olcay’a verilen cezayı taşıyarak, eleştirdi. Çamak, “Zuhal Olcay’a hapis sanatı cezalandırmaktadır. Bu tablo ülkemiz adına kaygı ve utanç vericidir. İktidar bu tabloyu değiştirmek, ülkede huzur ve güveni tesis etmek için acilen önlemler almalı, çatışmacı ve ayrıştırıcı söylem ve uygulamalardan kaçınmalıdır” demesi tepkiye neden oldu.

 

“SAHNEDE ALKOLLÜYDÜM!”

 

7 Ağustos tarihinde ‘155 Polis İmdat’ ihbar hattına yapılan “Zuhal Olcay sahneden Cumhurbaşkanı’na hakaret etti” şikayeti üzerine Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’nce soruşturma başlatılmış, sanatçının şarkı söylediği gecenin video görüntüleri incelenerek düzenlenen evrakla birlikte Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti. Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda ünlü sanatçının söylediği şarkının sözlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uyarladığı ve şarkı söylerken Cumhurbaşkanına yönelik el işareti yaparak alenen hakaret ettiği iddia edilmişti.

 

Zuhal Olcay, ifadesinde “Boş vermişim dünyayı” isimli şarkıyı “Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş hepsi yalan bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya” şeklinde yorumladığını kabul ettiğini söylemişti. Sahnede içkiyi fazla kaçırdığını el hareketini sahnenin ön kısmında bulunan bir seyircinin laf atması üzerine yaptığını, seyircilerin de içki aldıklarını o esnada alkolün verdiği durumla hoş olmayan hareketler yapmış olabileceğini belirterek bu hareketin Cumhurbaşkanına hakaret ile bağdaşmayacağını beyan ederek suçlamaları kabul etmemişti.

 

İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme, Zuhal Olcay’ı suçlu buldu. Mahkeme, Zuhal Olcay’a 1 yıl ceza verdi. İyi hal indirimi ile cezayı 10 aya düşüren mahkeme, daha önce kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesi ile sabıkalı olan Olcay’ın bu cezasını ertelemedi. Daha önce de bir güvenlik görevlisine ‘Senin pis suratını görmek zorunda mıyım?’ diye hakaret eden Olcay, 10 bin lira para cezasına çarptırılmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle