Hoşgeldiniz  

TARSUS GİZEMLİ KAZISI NE OLDU DA BİR DAHA HORTLATILDI? BU İŞİN ARKASINDA KİMLER VAR?

admin | 09 Kasım 2022 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2016 yılında Tarsus’ta Gizemli Kazı olarak ülke gündemine yerleşen ve neden yapıldığı, ne bulunduğu hakkında herhangi bir açıklama yapılmayan Tarsus kazısı yeniden gündeme sokuldu. Araştırmacı-Yazar Haluk Özdil’in kazıda görevli olduğu iddia edilen iki arkeologla 2 yıl önce yapılan röportajı yeniymiş gibi dolaşıma sokularak yeniden gündeme oturtuldu.

Tarsus’taki gizemli Kazı yeniden gündemde. Bu sefer yapılan kazıyla değil, daha önce yapılmış bir röportajın yeniymiş gibi sunulması gözleri bir kez daha Tarsus’a çevirirken, Gizemli Kazı efsanesini yeniden hortlattı.

2016 yılında Tarsus 82 Evler Mahallesi’nde MİT gözetiminde yapılan kazı Türkiye gündemine oturmuştu. 1 yıl süren “Kırmızı Ev”in altında yapılan kazı hakkında kimseye bilgi verilmemiş, kazıda neyin araştırıldığı veya neyin bulunduğu gizemini korumuştu.

Kazının tamamlanmasının ardından ve üstünden 6 yıl geçen kazı bir anda yeniden gündeme oturdu. Araştırmacı-Yazar Haluk Özdil’in 2 yıl önce kazıda görev yaptığı öne sürülen ve kimliklerini saklı tutan 2 kişiyle yaptığı röportaj daha yeni yapılmış gibi sosyal medyada bir kez daha dolaşıma sokuldu.

Özellikle twitterda başlayan Tarsus kazısı hakkındaki 2 yıl öncesinin röportajı yeniymiş gibi ortaya çıkınca Haluk Özdil hedef tahtasına oturtuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Özil, “Günlerdir hakkımda twitter’da çeşitli spekülasyonlar içeren paylaşımlar yapılıyor. Tarsus kazısı hakkında hedef alındım” diyerek yaşanalara isyan etti.

Kazı hakkındaki o röportaj hakkındaki haber birçok ulusal sitede haber yapılınca Haluk Özdil, twitterdan yeni bir açıklama daha yaptı.

İŞTE ÖZDİL’İN O AÇIKLAMASI:

Şimdi tüm kamuoyu Tarsus kazısının neden bir kez daha gündeme getirildiğine kilitlendi. 2 yıl önce yapılan röportajı kimlerin, neden yeniymiş gibi servis ettiği de merak edilen konuların başıda yer alıyor.

O RÖP’TE ARKEOLOGLAR NE DEMİŞTİ?

“Orada telefonlar kesiliyor, kazı boyunca sorun devam etti. Hala bile aynı sorunu yaşayan insanlar var bölgede. Oranın altıyla ilgili olayı bütün Tarsus biliyor. 12 yıl önce oraya 15 kişilik bir işçi grubu kazı amacıyla giriyorlar. Bunlar görevliler ve bir daha çıkmıyorlar. Kazdıkları yerler açık ama kendileri yok. Cesetleri de yok. Herhangi bir yıkım falan da olmamış. Donuk taş diye bir şey var o bölgede çok bilinen. İşte orada geçit kapısı var dendi, herkes o kapının peşindeymiş öyle duyduk. Başka boyuta geçmek amacıyla kullanılıyor. Ama o boyuttaki varlıkların da buraya geçmesini sağlıyor o kapı. Böyle kapılar sadece dünyaya geçmek için açılmaz.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle