Hoşgeldiniz  

TARSUS %100, MEZİTLİ %120 VERDİ… BÜYÜKŞEHİR %71’DE KALDI; İŞÇİLER DE DE HAYAL KIRILKLIĞI!

admin | 31 Ocak 2024 | Ekonomi, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, işçilerin katılımını zorunlu tuttuğu toplu sözleşme ek protokol imza töreninde açıkladığı yüzde 71’lik zam işçileri memnun etmedi. Tarsus Belediyesi’nin yüzde 100, Mezitli Belediyesi’nin de yüzde 120 oranında yaptığı artıştan sonra Büyükşehir’de yapılan 71 oranındaki artış tepki çekti.  

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) çalışanlarını kapsayan; Mersin Büyükşehir Belediyesi, DİSK Genel İş ve Belediye İş arasında yapılan ‘Toplu Sözleşme Ek Protokol İmza Töreni’ne katıldı.

Protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bünyesinde çalışan işçilerin 14 bin 686 TL olan taban maaşı yüzde 71 artışla 25 bin 100 TL’ye yükseldi.

TÜM İŞÇİLERİN KATILIMI ZORUNLU TUTULDU!

Ek Protokol imza törenini seçim şovuna çevirmek için büyük mücadele veren CHP’li yönetim, bunun için tüm işçilerin törene katılımı zorunlu tuttu.

İzinli işçilerin bile gelmesini zorunlu tutan CHP’li yönetimin açıkladığı maaş zammı ise işçileri memnun etmedi.  

İŞÇİLERDE HAYAL KIRIKLIĞI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yüzde 71’lik zam çoğu işçiyi memnun etmedi. Geçtiğimiz haftalarda Tarsus ve Mezitli Belediyelerinin yaptığı zam oranının ardından Büyükşehir’deki zam oranı işçiyi tatmin etmedi.

TARSUS VE MEZİTLİ ZAMLARI BÜYÜKŞEHİR’İ SOLLADI…

Mezitli Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen Mersin Şubesi arasında imzalanan yüksek oranlı toplu sözleşme ile memur ve sözleşmeli personellerin maaşları için yüzde 120’lik bir artış sağlanmıştı.

Yine Tarsus Belediyesi’ndeki kadrolu işçiler için 2024 toplu sözleşme görüşmeleri yüksek oranlı bir zamla tamamlanmış, kadrolu işçi maaşlarına yüzde 100 artış yapılmıştı.

KADROLU İŞÇİLER SOSYAL MEDYADA TEPKİLERİ DİLE GETİRDİ

Büyükşehir’de özellikle kadrolu işçilerin yaşadığı hayal kırıklığı üst seviyede.

Sosyal medyada tepkilerini dile getiren bazı işçiler AK Partili Akdeniz Belediyesi’ndeki kadrolu işçilerin 40 bin TL aldığını, Büyükşehir kadrolu işçisinin ise son zamla 27 bin TL’ye anca yükseldiğini söylediler.

Büyükşehir’in yaptığı zammın ardından gelen en dikkat çekici yorum ise şu oldu:

“Bu zam çok komik kadrolu işçiyi bitirdi zaten herkes emekli oldu gitti emekçi bir CHP belediyesi AKP’li yönetimindeki belediyeden daha az para veriyor şu an akdenizdeki kadrolu işçi 40 bin alıyor net şimdi Vahap Seçer’in bu zam vermesiyle büyükşehirdeki kadrolu işçi 27 bin alacak paraya bakın fark burada emekçi partiymiş yalan siyaset bu işte mersinde cumhur ittifakına hayırlı olsun.”

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle