Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… ÖNCEKİ TOPLANTI ÖZETİNİN SON MADDESİNİ MECLİS’TE CUMHUR KABUL ETMEDİ!

admin | 08 Nisan 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumu usul tartışmasıyla başladı. Cumhur ittifakı Meclis üyeleri toplantı özetinin son maddesi olan Mersin Limanının genişlemesiyle ilgili tavsiye kararının olduğu son maddeyi usul hatası gerekçesiyle şerh düştü.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı oturumu usul tartışmasıyla başladı. Toplantının ilk maddesi olan “Bir önceki tutanak özetinin görüşülmesi” sırasında Cumhur ittifakının itirazı geldi.

Toplantıda söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, “Geçen toplantıda verilen aranın ardından yapılan sayımda 43 gözüküyor. Yapılan oylamada ise 31 kullanılan toplam oy var. 12 kişi yok. Biz bunun düzeltilmesini istiyoruz. Düzeltilmiyorsa bu maddeye şerh düşeceğiz” dedi.

Geçen toplantının görüntülerini gösteren CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap eçer, “Geçen oturumda verilen aranın ardından katılım sayısı yeterliydi. Ben yapılan oylamayı doğru buluyorum, usul hatası görmüyorum” dedi.

Ardından oylamaya geçildi. Son maddeye şerh düşen Cumhur ittifakı diğer maddeleri kabul etmiş sayıldı.

Oylamadan sonra CHP’li Seçer, Topkara’ya yüklendi. Seçer, “Bir yerlerden talimat alıyorsunuz. Kaçak dövüşüyorsunuz. Ben buna itiraz ediyorum. Neden bu toplantıya girip görüş bildirmiyorsunuz? Mersin için önemli olan liman genişlemesi konusunda neden görüş bildirmiyorsunuz?” dedi.

Seçer’in sözlerine cevap veren MHP’li Mehmet Topkara, “Biz içeriğe girmedik. Neden bize buradan yükleniyorsunuz? Biz usulden hata yapıldığını söylüyoruz. Yanlış yerden bakıyorsunuz. Bizim alacağımız kararın, verilecek genişleme kararında etkisinin olmayacağını biliyorsunuz. Neden o zaman bu kararlılığınızı nükleer santralde göstermediniz? ” diye konuştu.

CHP’li Ali Dinsever ve Abdullah Özyiğit de Seçer’e destek verdi. Seçer, “Kentte bu uygulamaya karşı bir direnç vardı. Ben milletvekiliydim doğru. 2009’da Macit Özcan döneminde bu konuyla ilgili de vatandaştan itiraz vardı. Bu nükleerle ilgili benim davam var. Meclisi kapatalım. Ankara’dan belediyeleri kapatalım. Senin de istediğin bu. Siz burada 3-5 meclis üyesi diyerek bu meclisi küçümsüyorsunuz. Biz hukuk devleti olduğunuza hala inanıyoruz. Davayı açtık. Bilirkişi raporu geldi. Bilirkişi de bizimle aynı görüşte raporladı! Bakan geldi, temel attı diye kaderimize razı mı olalım?” dedi.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle