Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… GÜLNAR YANGININ NEDENİ ORTAYA ÇIKTI: BAHÇEDE ATEŞLE OYNAYAN ÇOCUKLAR!

admin | 18 Temmuz 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Gülnar’da meydana gelen ve 4 mahallenin boşaltılmasına neden olan yangının sebebi ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Gülnar’da 4 köyün boşaltılmasına neden olan yangına bahçede ateşle oynayan çocukların kazaen sebep olduğunu açıkladı!

Gülnar ilçesi Kavakoluğu Mahallesi’nde Pazar günü 18.00 sıralarında çıkan orman yangını, Pazartesi günü saat 13.00 sıralarında güçlükle kontrol altına alınmıştı.

5 köy evinin tamamen kül olduğu yangında 4 köy tedbiren boşaltılmıştı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bakanlık olarak yangınların her birinin sebeplerini ortaya çıkarmak üzere titiz bir şekilde çalışıyoruz. Şu ana kadar dünkü yangınlardan 5’inin sebebini arkadaşlarımız ortaya çıkardılar. Birisi trafo patlamasından, ikisinin doğal nedenlerden olduğu yine ikisinin de kazaen meydana geldiği değerlendirilmektedir” dedi.

“Yaşanan küresel iklim değişiklikleri mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar ve bunları eklenen beşeri dikkatsizlikler, orman yangınlarına ne yazık ki davetiye çıkartıyor” diyen Bakan Yerlikaya Gülnar yangının da kazaen meydana geldiğini söyledi.

ÇOCUKLAR EVİN BAHÇESİNDE ATEŞLE OYNARKEN KAZAEN YANGIN ÇIKMIŞ!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Mersin Gülnar’da köy içerisinde bulunan bir evin bahçesinde ateşle oynayan çocukların sebep olduğu yangın kazaen de olsa maalesef orman yangınına yol açmış bulunmakta” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle