Hoşgeldiniz  

ŞOK İDDİA: CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’İN “BALLI” İHALESİNDE ÖDEMESİ YAPILAN 4 BİN ÇANTA KAYIP!

admin | 11 Ocak 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

1 milyon 800 bin nüfuslu şehir için şaibeli şekilde 7 milyon il haritası bastırdığı daha önce ifşa edilen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘çanta’ vurgununa da imza attığı ortaya çıktı. 20 bin çanta için ödeme yapan belediye 16 bin çanta dağıtırken 4 bin çantaya ne olduğu ise bilinmiyor.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yeni bir yolsuzluk iddiası daha şok yarattı. Yeni Akit Gazetesi tarafından yapılan haberde CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde kayıp çanta rezaleti patlak verdi.

VURGUN ‘HARİTA’ İLE BAŞLADI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Güneydoğu’nun incisi(!)” dediği Mersin’in CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor.

Akit’in 8 Ocak’ta “CHP’deki vurgun haritaya uzandı” başlıklı haberinde, nüfusu 1 milyon 868 bin 757 kişi olduğu halde belediye tarafından açılan ihalede 7 milyon 200 bin adet il haritası alındığının deşifre edilmesinin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bir skandal daha ortaya çıktı. Başkanlığını CHP’li Vahap Seçer’in yaptığı Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca gerçekleştirilen 08 Temmuz 2021 tarihli ihalede büyük bir vurguna imza atıldığı saptandı.

4 BİN ÇANTA KAYIP

CHP’li Seçer’in yerel gazetelere çarşaf çarşaf açıklamalar yaparak 16 bin öğrenciye içerisi kırtasiye malzemeleriyle dolu okul çantası dağıttıklarını iddia ettiği sözde yardımın altından büyük bir vurgun çıktı. Yeni Akit’te yer alan habere göre kamuoyunu yanıltmak yoluyla büyük bir ihale vurgununa imza atan Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Okul Çantası ve Kırtasiye Seti Satın Alınması’ ihalesinde, 20 bin çanta için 2 milyon 612 bin TL’lik fatura ödendiği halde yalnızca 16 bin adedinin dağıtıldığı, aradaki 4 bin çantanın akıbetinin ise meçhul olduğu belirlendi. İhalenin teknik şartnamesinde, 2 Ağustos 2021’de başlayan işin bitiş tarihi 30 Eylül 2021 olarak belirtildiği halde, o günlerde açıklama yapan CHP’li Başkan Seçer’in, 1 sınıfa başlayan öğrencilere içerisinde kırtasiye malzemeleri olduğu halde yalnızca 16 bin çanta dağıttıklarını söylediği belirlendi.

İHALELER HEP AYNI KİŞİYE

CHP’li Büyükşehir Belediye’nce, ‘İlk Çantam Projesi Kapsamında Okul Çantası ve Kırtasiye Seti’ kampanyası olarak gerçekleştirilen ihalenin de, daha önce 5 milyon 296 bin 393 TL’lik ballı il haritası ihalesi paslandığını deşifre edilen Akdeniz Doğuş Reklam Baskı Organizasyon adlı şirketin sahibi Emrah Yılmaz’a ait Online Dijital Basımyayın LTD şirketine paslandığı dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle