Hoşgeldiniz  

SERDAR SOYDAN:“METRONUN ÖNCEKİ DÖNEMDE HAZIRLANMIŞ VE ONAYLANMIŞ PROJESİNE BU YÖNETİM KAZMA VURSAYDI, BUGÜN YARISI BİTMİŞTİ! AMA ONAYLANAN PROJEYİ SİL BAŞTAN DEĞİŞTİRDİLER, HER ŞEY BAŞA DÖNDÜ!”

admin | 27 Şubat 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Seçer’in sürekli “engellendik” dediği metro projesinde engellenme olmadığını belirten Cumhur ittifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, “Bu işin yok onların projesiymiş, ondan bundanmış bu yüzden onaylanmamış gibi bir durum yok. Zaten bu Mersin’in bir metro projesi vardı. Her şeyi hazırdı bu metro projesinin. Eğer mevcut yönetim göreve gelir gelmez bu projeye kazma vursaydı belki şu anda yol almıştı, yarısını tamamlamış belki de geçmişti” diyerek, CHP’li yönetimin onaylanan projeyi değiştirmesi nedeniyle her şeyin sil baştan başa döndüğünü açıkladı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i metro projesiyle ilgili “Bizim projemiz diye geciktirdiler” sözünün yalan olduğunu bu kez de Cumhur ittifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan ortaya koydu.

METRO PROJESİ, KOCAMAZ DÖNEMİNDE ONAYLANMIŞ, YATIRIM PROGRAMINA ALINMIŞTI

Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz döneminde hazırlanan metro projesi onaylanmış, son olarak Hükümetin yatırım programına alınmış ihalesi de 2019 yerel seçimleri nedeniyle bir sonraki döneme bırakılmıştı.

KENDİ HATASINI ÖRTMEK İÇİN “HÜKÜMET GECİKTİRİYOR” YALANINA SARILDI… BOMBA…

CHP’li Vahap Seçer göreve gelir gelmez metro projesini değiştirdi. Bu projedeki değişiklik nedeniyle projesi onaylanan ve yatırım programına alınan metro için her şey yeniden başladı. Proje değişimi nedeniyle yeniden ÇED raporu ve proje onayı isteyen metro için, CHP’li Seçer yönetimi, kendi hatalarını örtmek için Hükümet tarafından metronun geciktirildiği yalanına sığındı.

SOYDAN, TV’DE TEK TEK AÇIKLADI

2024 yerel seçim sürecinde de bu hatasını örtmek için aynı yalanı sürdüren CHP’li Vahap Seçer’in halkı yanılttığını söyleyen Cumhur ittifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan metro projesinde yaşanan gerçekleri bir kez daha Kanal 33’te katıldığı yayında söyledi.

“MERSİNLİLERE KELİME OYUNU YAPILMASINDAN RAHATSIZIZ!”

Mersinlilere kelime oyunu yapılmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren Serdar Soydan, “Bizim şehrimizin onaylanmış bir metro projesi zaten vardı. ÇED raporuyla uğraşılmayacak, yatırım planına alınmış, projesi onaylanmış, her şeyi onaylanmış. Eğer mevcut yönetim göreve gelir gelmez bu projeye kazma vursaydı belki şu anda yol almıştı, yarısını tamamlamış belki de geçmişti” dedi.

Maliyeti düşürme bahanesiyle önceki dönemde hazırlanan metro projesini CHP’li Seçer’in değiştirdiğini Mersinlilere lanse ettiğini söyleyen Soydan, mevcut yönetimin onaylanan projeyi sil baştan yaptığını savundu.   

“ÖNCEKİ ONAYLANAN PROJEDE EN YOĞUN OLAN SERBEST BÖLGE DURAĞINI, KENDİ HAZIRLADIKLARI PROJEDE ÇIKARDILAR!”

Serdar Soydan şöyle devam etti:

“Burada bize lanse edilen, maliyeti düşürme bahanesiyle metro projesini sıfırdan, sil baştan yaptılar. 19 km. uzunluğundaki metro projesi 5 km. kısaltıldı. Bazı duraklar çıkarıldı. Çıkarılan duraklardan bir tanesi de çok ilginçtir ki Serbest Bölge’ye varacak olan durak. Zaten taşıma kapasitesi noktasında işçilerimizin sıkıntı çektiği, yoğunluk oluşturan nokta ve istasyon Serbest Bölge kavşağında olan yer.

“ÇED RAPORU OLMAYAN PROJEYİ CHP’Lİ YÖNETİMİN İHALEYE ÇIKMASI BİLE SUÇTUR!”

Şimdi baktığımız zaman diyorlar ki ‘Bizim metro projemize onay verilmedi, biz o yüzden geciktik.’ Şimdi yeni bir proje ortaya çıkardığınız zaman evrakları sil baştan hazırlarsınız ve beklemek zorundasınız. Bu işin bir silsile süreci var. Hatta şunu söyleyeyim ben size projesi onaylanmamış, yatırım projesine alınmamış, ÇED raporu olmayan bir projeyi siz ihale edemezsiniz. Bu bile suçtur.

“SEÇİM ARİFESİNDE GENEL BAŞKANLARINI BİLE GETİRDİ, VATANDAŞLARIN DUYGULARIYLA OYNADI!”

Seçim arifesinde Mersinli hemşerilerimize oy uğruna, vatandaşlarımızın duygularıyla oynayıp, genel başkanları getirip, eski otogarın orada temel atma töreni yapıldı. Bu işin yok onların projesiymiş, ondan bundanmış bu yüzden onaylanmamış gibi bir durum yok. Zaten bu Mersin’in bir metro projesi vardı. Her şeyi hazırdı bu metro projesinin. Ama Mersinliler rahat olsun, metroyu da battı çıktıları da biz yapacağız. Mersin’in ulaşım sorununu göreve geldiğimiz ilk andan itibaren ivedilikle çözeceğiz.   

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle