Hoşgeldiniz  

SELİN SAYEK BÖKE TARSUS’TA İŞ DÜNYASIYLA BULUŞTU

admin | 29 Mart 2017 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler A- A+

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Tarsus’ta bu kez büyük tepkiye neden olan koalisyon açıklamasını yinelemedi. Böke bu kez, “barajsız parlamenter sistem” önerdi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Selin Sayek Böke Tarsus ilçesinde, Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ” Ekonomi ve İstişare Toplantısına” katılarak, ülke gündemini değerlendirdi. Böke, “CHP olarak daha önce güçlendirilmiş parlamenter sistem kanun teklifini meclise sunduk. Biz Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıların temelini, bir anayasa değişikliğinden çok hukukumuzdaki arta kalan darbe unsurlarını, darbe hukuku unsurlarını temizlemekten geçtiğini düşünüyoruz. Alternatif olarak ortaya koyduğumuz ise bizim, bütün yetkilerin tek bir kişide toplandığı değil, yüzde 100’ün temsiliyetine imkan veren parlamenter sistem kurmamız gerekiyor” dedi.

 

KOALİSYONLARIN DİBE VURDURDUĞU NE ÇABUK UNUTULDU!

 

Böke’nin dün akşam katıldığı televizyon programında koalisyon dönemlerinin ‘istikrar’ getirdiğini öne sürmesi şaşkınlıkla karşılanmıştı. Böke, “Koalisyonların istikrarsızlık getirdiği iddiası doğru değil. Türkiye’nin kalkınma değerlerine baktığınızda Türkiye’nin büyümesi koalisyon dönemlerinde artmış. Bu dönemler şeffaf katılımcı bir dönemdir. Kalkınma için katılımcılık ile ortak bir akıl üretilmesi gerekiyor. Korkmamız gereken tek kişinin keyfi ile belirlenen kuralsızlık bana sorarsınız” açıklamasıyla adeta bir skandala imza atmıştı.

 

Türk siyasi tarihi, 27 Mayıs 1960 ihtilali sonrasında gerçekleşen 1961 genel seçimleriyle birlikte “koalisyon” kavramıyla tanıştı. Darbecilerin balans ayarı için kullandığı koalisyonlar, 60’lardan bu yana istikrarsız ve giderek dibe batan Türkiye’nin sorumlusu olarak kabul ediliyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle