Hoşgeldiniz  

“ŞEHİR HASTANESİ DEPREMDE ORTADAN İKİYE AYRILDI” PAYLAŞIMLARINA YALANLAMA GELDİ… YALAN BİLGİ YAYANLARA SUÇ DUYURUSU!

admin | 07 Şubat 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Sağlık, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Şehir Hastanesi’nin Kahramanmaraş Pazarcık Merkezli 7.7’lik depremde dış cephe kaplamalarının düşmesinin ardından “Hastane ortadan 2’ye bölündü, hastalar tahliye edilmeye başlandı” paylaşımları hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi. İddiaları yalanlayan Müdürlük, yalan bilgi yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

Türkiye’nin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7’lik depremin ardından 10 il şiddetli yıkıma uğramıştı. Sarsıntıları şiddetli şekilde hisseden Mersin’de de vatandaşlar paniğe kapılmıştı.

Yaşanan şiddetli sarsıntılar nedeniyle yeni yapılan Mersin Şehir Hastanesi’nin dış cephe kaplamalarından bazıları düşmüştü.

Bu düşmelerin ardında sosyal medyada “Mersin Şehir Hastanesi ortadan ikiye ayrıldı, hastalar tahliye ediliyor” paylaşımları da hızla dolaşıma sokuldu.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Bu paylaşımların artmasının ardından Mersin İl Sağlık Müdürlüğünden iddialara ilişkin açıklama geldi. Sosyal medya paylaşımlarını yalanlayan Sağlık Müdürlüğü, paylaşımların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Yapılan açıklamada, Mersin Şehir Hastanesi’nin tam kapasite ile deprem bölgesinden gelen yaralılara hizmet verdiği belirtilerek, “Mersin Şehir Hastanemizin depremden zarar gördüğüne dair yapılan paylaşımlar gerçek dışı olup, bilgi kirliliği oluşturulan hesaplar hakkında gerekli işlemler adli mercilerimiz tarafından yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

MERSİN ŞEHİR HASTANESİ DİĞER İLLERDEKİ DEPREMZEDELERİ TEDAVİ ETMEYE BAŞLADI

Şehir Hastanesi ise özellikle İskenderun başta olmak üzere diğer illerdeki yaralı depremzedelerin tedavisi için kullanılıyor. Askeri helikopterler ve TCG İskenderun askeri gemisiyle taşınan yaralıların tedavisi de Mersin Şehir Hastanesinde yapılmaya başlandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle