Hoşgeldiniz  

ŞAŞIRTAN “VERİ” DEĞİL, ŞAŞIRTAN ALANLARDA… YILIN İLK 4 AYINDA YABANCIYA GAYRİMENKUL SATIŞINDA MERSİN İLK 3’TE…

admin | 26 Mayıs 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu yılın dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul’da satıldığını, bu illeri Mersin, Ankara ve Yalova’nın izlediğini bildirildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yabancılara gayrimenkul satışıyla ilgili çarpıcı veriler açıkladı. Yapılan açıklamada son yıllarda Türkiye’de gayrimenkul satışına yabancıların talebinin arttığını anımsatılarak, Rusya-Ukrayna savaşının ardından Rusların ciddi anlamda gayrimenkul edinmeye başladığını ifade edildi.

2023 yılının ilk dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkul satışı yapılan illerin başında Antalya ve İstanbul geldiği ifade edilirken, bu illeri Mersin, Ankara ve Yalova’nın takip ettiği vurgulandı.

Yabancı alımlarını yapan milletler de yapılan açıklamada yer aldı. Yoğun Suriyeli göçü alan Türkiye’de sığınmacıların mülk edinmelerinin zorluğuna dikkat çekilirken, en fazla gayrimenkul alanların başında Rusya, İran, Irak, Ukrayna ve Kazakistan vatandaşlarının geldiği kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle