Sabah saatlerinde Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Karadere mevkiinde başlayan yangın henüz kontrol altına alınamadı. Ekiplerin yangına müdahalesi sırasında Orman İşletmeye bağlı bir arazöz takla attı. Yangına 1 uçak ve 3 helikopterin müdahale ettiği bildirildi.
Gülnar’da 2 gündür beklenen şiddetli poyraz öncesinde Büyükeceli Karadere mevkiinde sabah saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışıyor.
Poyrazın etkisi ile büyüyen alevler, bir anda yayılmaya başladı. Bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip gönderildi. 1 uçak ile 3 helikopterin de katıldığı söndürme çalışmaları sürüyor.
Orman yangınına müdahale sırasında arazözlerden biri, şarampole devrildi. Araçta bulunan personel kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.
Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip için Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız ve Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar da bölgeye gitti. Ekiplerin çalışmasını takip eden Kaymakam Ayyıldız ve Başkan Ünüvar, çalışmalara da destek veriyor.