Hoşgeldiniz  

PATRONLARDAN “İNCE HESAP”… MTSO’DA BAŞKANLIK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI! BOMBA KULİS…

admin | 06 Kasım 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dün gerçekleştirilen MTSO organ seçimlerinin ardından komitelerden çıkan şok sonuçlardan sonra başkanlık yarışı için kartlar yeniden karılmaya başlandı. İşte patronların ince hesapları:

sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – MTSO başkanını belirleyecek en önemli adımlardan biri dün tamamlandı. MTSO’nun başkanını belirleyecek olan komite seçimlerinde flaş sonuçlar ortaya çıktı. Daha önce komiteden çıkmaları halinde başkan adaylıklarını açıklayan 4 isim Ayhan Kızıltan, Hakan Kayacı, İsa Çani ve Ufuk Maya cephesinin hesapları dün yapılan komite seçimlerinin ardından allak bullak oldu.

KOMİTEDE ADAYLARA İLK ŞOK: MAYA VE ÇANİ SANDIKTAN ÇIKAMADI…

Kendi meslek gruplarında yarışan Ufuk Maya ve İsa Çani, dün gerçekleştirilen organ seçimlerinde sandıktan çıkamayarak başkanlık hayallerine veda eden ilk isimler oldu.

AYHAN KIZILTAN GİTTİ, GELDİ: BAŞKANLIĞININ MEŞRUİYETİ TARTIŞILMAYA BAŞLANDI BİLE…

Komite seçimlerindeki belki de en büyük şoku mevcut başkan Ayhan Kızıltan yaşadı. Kendi asıl iş alanı olan Metal Sanayi Komitesi sandığından çıkamayan Ayhan Kızıltan’ın da başkanlık yarışından koptuğu haberi, seçimlerin yapıldığı Yenişehir Fuar Alanında bomba etkisi yaratsa da sonradan ortaya çıkan İnşaat grubundan sahip olduğu yüzde 1’lik hisse nedeniyle Benser İnşaat’ın yer aldığı listeyle başkan adaylığı şansının devam ettiği öğrenildi.

Kızıltan’ın kendi asıl iş grubundan değil de yüzde 1’lik hisseye sahip olduğu farklı bir iş kolundan komiteye girmesi büyük tartışma yarattı.

TARTIŞMALAR BAŞLADI: MEŞRUİYETİNİ KAYBETMİŞTİR, MASAYA YENİ FORMÜLLERİ YATIRALIM! FLAŞ İDDİA…

Ayhan Kızıltan’ın son anda farklı bir iş kolundan komiteye girmesi Kızıltan muhaliflerini harekete geçirdi. İş dünyasından bazı isimler Kızıltan’ın asıl iş kolundan değil de, yüzde 1 hisseye sahip olduğu bir şirketten komiteye seçilmesinin ahlaki olmadığını savunurken, 2022 yılının Şubat ayı sonunda Kızıltan’ın Benser İnşaat’a yüzde 1 gibi küçük hisseyle ortak olmasının da seçim için yapıldığının komite seçimlerinde ortaya çıkan tablonun da kanıt olduğunu öne sürdü.

Bu nedenle Kızıltan’ın başkan adaylığının tartışmalı olduğu ve başkan seçilmesi durumunda meşruiyetini olmayacağı savunuldu. Seçimlerin ardından konuşan bazı temsilciler, “Kendi meslektaşlarının güvenip seçmediği kişi hiç alakası olmayan başka bir gruptan çıkıyor. Sonra da MTSO’ya başkan olmak istiyor. Bu ne kadar etik? Kendi meslektaşları güvenmemiş, tüm Mersin iş dünyasına başkan mı olacak?” diyerek Kızıltan’ın başkan adaylığına şimdiden karşı duruş sergilemeye başladı bile.

KOMİTE SANDIKLARINDAN ÇIKANLAR KIZILTAN’A YAKIN İSİMLER Mİ?

41 komiteyi oluşturan isimlerin yüzde 50’sinden fazla ismin Kızıltan’a yakın isimler olduğu iddiası ise iş dünyasında büyük tartışma yarattı.

Kızıltan muhalifleri böyle bir şeyin olmadığını, seçilen tüm üyelerin Mersin’in ve MTSO’nun geleceği için hareket edeceğini savunurken, Kızıltan’a yakın bazı isimler komite seçimlerinden Ayhan Kızıltan ekibinin büyük çoğunlukla galip geldiğini öne sürdü. Bu nedenle seçim kazanan bir çok temsilcinin bir dönem daha Ayhan Kızıltan başkanlığına yeşil ışık yaktığını iddia etti.

HAKAN KAYACI CEPHESİ SESSİZCE BAŞKANLIK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI BİLE!

Kızıltan’ın karşısında başkanlık adaylığını daha önce açıklayarak komite seçimlerine giren MÜSİAD başkanı Hakan Kayacı da MTSO başkanlığı için kulis çalışmalarına başladı bile. Kayacı ve ekibinin seçimlerden sonra oluşan yeni temsilcilerin listesini taramaya başladığı öğrenildi. Hakan Kayacı’nın yeni temsilcilerle tek tek görüşmeye başladığı ve özellikle kendisine muhalif isimlerle görüşerek nabız yoklamaya başladığı öne sürüldü.

ORTADA KALAN BAZI GRUPLARDAN YENİ FORMÜL: “NE KIZILTAN NE KAYACI… BAŞKA BİR ORTAK ADAYLA ÇIKALIM!”

MTSO organ seçimlerinin ardından ortaya çıkan tablo sonrası bazı isimlerin Ayhan Kızıltan ve Hakan Kayacı isimleriyle değil de her iki tarafı da kabul edeceği ortak bir ismin MTSO başkanlığına aday olması için çalışma başlattıkları iddiası da patronların kulislerini hareketlendirdi.

Kızıltan ve Kayacı’nın “temsil ettiği” farklı grupların yapılacak olan MTSO başkanlık seçimlerinde iş dünyasında aralarındaki fikir ayrılıklarını derinleştireceğinden endişe eden bazı isimlerin, Kızıltan ve Kayacı’nın da kabul ettiği bir başka ismi MTSO başkanı yapmak için görüşme zemini yokladıkları iddia edildi.

GÖZLER İLK OLARAK 11 KASIM’DA…

11 Kasım’da Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu asil ve yedek Üyeleri, Disiplin Kurulu, TOBB Delegeleri seçimi yapılacak.

12 Kasım Cumartesi günü ise 41 Meslek Komitesi toplanarak, Komite Başkanları ve Başkan Yardımcılarının seçimini gerçekleştirecek. Son olarak Yönetim Kurulu yapacağı ilk toplantısında kendi arasındaki görev dağılımını yapacak ve seçimler tamamlanmış olacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle