Hoşgeldiniz  

ORGANİZE SANAYİLERDE ELEKTRİK KISINTILARI BAŞLADI: İŞTE MTOSB’NİN DURUMU!

admin | 25 Ocak 2022 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Elektrik kısıntısı nedeniyle Türkiye’deki tüm Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki fabrikalar 3 gün boyunca üretim yapamayacak. Fabrikalara sadece aydınlatma ve ısınma amaçlı enerji verilecek. Elektrik kısıntısının ilk günü bugün başladı!

İran’dan Türkiye’ye gelen ve İran tarafından kalan doğalgaz iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle başlatılan kısıntı uygulaması devam ederken, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin (TEİAŞ) aldığı karar doğrultusunda ülkedeki tüm Organize Sanayi Bölgeleri’ne yönelik elektrik kısıntısı devreye girdi. Türkiye’de sanayi üretimi en az 3 gün süreyle yapılamayacak.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) elektrik kısıntısı uygulamasıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklama ardından bazı OSB’lerde elektrik kesintisi başladı. İlk kez bu kadar uzun süreli ve kapsamlı elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalan sanayiciler kesinti saatleriyle ilgili detayları araştırıyor.

TEİAŞ’tan yapılan açıklama ardından OSB ve diğer sanayi tesislerine belirli tarihlerde elektrik verilemeyeceği öğrenildi.

OSB’lerde başlayan doğal gaz ve elektrik kesintileri, sanayicileri de harekete geçirdi. Hükümet yetkilileriyle online bir toplantıyla bir araya gelen sanayiciler, enerjiyle ilgili taleplerini dile getirdi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, OSB başkanları, TOBB sektör meclis başkanları, oda başkanları, ASKON, MÜSİAD, TİM Genel Başkanları, BOTAŞ ve TEİAŞ’ın üst düzey yöneticilerinin katıldığı enerji gündemli bir istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıda OSB’lerde yaşanan elektrik kesintileri ve doğal gaz sınırlaması başta olmak üzere enerji ile ilgili tüm sorunlar ve talepler istişare edildi.

MTOSB’DE ÜRETİM DURUM NE?

MTOSB’de de 3 günlük elektrik kısıntısı bugün başladı. Bölgelerin yüzde 20 elektrik kullanım hakkı bulunuyor. Ancak kota aşılırsa harcamayı çok yapan bölgelere ciddi cezalar uygulanacak.

MTOSB’de 4 adet ekmek üretim tesisi bulunuyor. Bu tesisler için ek kota alındığı da belirtilirken, tüm yönetimin elektrik kullanımı noktasında pür dikkat firmaları incelediği de sızan bilgiler arasında.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle