Hoşgeldiniz  

MİY’DE SULAR DURULMUYOR: NEBATİ “KİM OLDUKLARINI BİLİYORUZ” DEDİ, ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI ERTELENDİ, BASIN SÖZCÜSÜ İSTİFA ETTİ! İŞTE YAŞANANLAR…

admin | 25 Mayıs 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Spor, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2. Lig’e yükselen Mersin İdman Yurdu’nda, maç sonu sahaya inen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bazı taraftarlar tarafından protesto edilmesiyle başlayan süreçte, artçılar artarak sürüyor. Yaşanan olayların ardından şampiyonluk kutlamaları ertelenirken, MİY Basın Sözcüsü Halim Yiğit’in istifası kafaları iyice karıştırdı. Bakan Nebati de sert bir açıklama yaparak, sloganları atanları ve kimler tarafından yönlendirildiklerini bildiklerini açıklaması da Mersin kamuoyunda en çok konuşulan konular arasına girdi.

Mersin İdman Yurdu’nun şampiyonluğunu ilan ederek, 2. Lig’e yükseldiği Yomraspor maçının bitiş düdüğüyle birlikte yaşanan olaylar, kent kamuoyunda sıcaklığını koruyor.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahaya inen Hazine ve Maliye Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, bazı taraftarlar tarafından yuhalanmıştı. “Mecliste Hizbullah istemiyoruz” sloganları da atılmasının ardından AK Partili Nebati sahadan ayrılmıştı.

YÖNETİM, ATILAN SLOGANLARIN ARDINDAN TARAFTARI KINADI!

Yaşananların ardından kulüp yönetiminden “Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü olarak bugüne kadar tüm siyasi görüşlere saygımızı ve mesafemizi koruyarak, şehrimizin takımının siyaset üstü olduğu bilinciyle hareket ettik. Bugünkü maçın ardından şampiyonluğumuzu gölgede bırakan, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati’ye karşı yapılan olumsuz davranışları kınıyoruz” açıklaması yapıldı.

KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ!

Bu açıklamadan 2 gün sonra da yine kulüp yönetiminin şampiyonluk kutlamalarının ertelendiğini duyurması şok etkisi yarattı. Kutlamaların ileri bir tarihe ertelendiğinin duyurulmasının ardından ortaya çıkan istifa söylentileri ise Mersin’i iyice salladı.

İSTİFA SÖYLENTİSİ ARTTI, BASIN SÖZCÜSÜ İSTİFA ETTİ!

Zor günler yaşanırken kulübü yeniden ayağa kaldıran Metin Saltık başkanlığındaki Mersin İdman Yurdu yönetiminde şampiyonluk ve arkasından gelen AK Partili Nureddin Nebati protestosunun ardından Başkan Saltık’ın istifa kararı aldığı öne sürüldü. Metin Saltık’la birlikte As Başkan Ümit Saltık ve Basın Sözcüsü Halim Yiğit’in de istifa ettiği ileri sürüldü.

Bu iddialar sürerken, ilk açıklama Basın Sözcüsü Halim Yiğit’ten geldi. MİY yönetim kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

Halim Yiğit, “Kulüp Başkanımız Sayın Metin Saltık öncülüğünde, kaderine terk edilen MİY efsanesinin küllerinden doğmasına vesile olmanın, Süper Amatör Lig’den bu güne kadar azimle, heyecanla ve büyük fedakarlıklarla 2. Lige kadar taşımanın ve gururunu, bu şehre Yeni Mersin İdman Yurdu’nu hediye etmenin, Tesis projesi ve store mağazamızı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güne kadar verdiğimiz tüm sözleri tutmak için gece gündüz demeden çalıştık ve şükürler olsun ki hepsini büyük engellere ve zorluklara rağmen alnımızın akıyla yerine getirdik. Hiçbir şahsi çıkar gözetmeksizin büyük fedakarlıklarla ve onurla bugüne taşıdığım bayrağı artık devretmenin zamanı gelmiştir. Kulüp Yönetim Kurulu Üyeliği ve Basın Sözcülüğü görevinden ayrılmış bulunmaktayım” diyerek istifasını duyurdu.

AK PARTİLİ NEBATİ’DEN BOMBA AÇIKLAMA: “YÖNLENDİRENLERİ VE SLOGAN ATANLARI BİLİYORUZ!”

Geçtiğimiz cumartesi günü yaşanan olayın ardından bugün Mersin’in Erdemli ilçesindeki bir otelde düzenlenen “İş İnsanları ile Hasbihal Toplantısı”na katılan Bakan Nebati, konuşması sırasında kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu olaya da değindi.

Ak Partili Nebati, “Türkiye, bekasını nasıl koruyacağını bilen, Türkiye sevdalılarıyla yoluna devam edecek bir ülkedir. Türkiye, bir stadyumda veya başka stadyumlarda birilerinin yönlendirmesiyle ‘yuh’ çekerek indirilecek bir ülke değildir. Sokaklarda, tribünlerde sloganlar atarak iktidara karşı mücadele ettiklerini zannedenlere elbette ki bu millet cevap verecek. Bu sloganları atanlar, bu sloganları yönlendirenler, sloganlara maşa olanlar sizlerin kim olduğunuzu biliyoruz ama biz, Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan bakanlarına ve tüm teşkilat mensuplarımıza kadar içselleştireceğimiz bir şeyle önce cevap veriyoruz; hizmet” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle