Hoşgeldiniz  

MERSİNLİ LİMON ÜRETİCİLERİ MECLİS PARKINDA EYLEM YAPTI!

admin | 16 Ekim 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersinli limon üreticileri, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ile birlikte Meclis Parkı’nda limonun satış fiyatının üretim maliyetini karşılamadığı gerekçesiyle protesto eylemi yaptı. Üreticiler, yanlarında getirdikleri limonları yere dökerek ve sıkarak tepkilerini dile getirdi.

Mersinli limon üreticileri CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ile birlikte limonun satış fiyatının maliyetini karşılamadığı gerekçesiyle TBMM Parkı’nda eylem yaptı. Üreticiler, “Limonlarımız dalında kaldı”, “Üretmezsek tükeniriz”, “Umudumuz, halımız ne olacak? Güvendiğimiz limon, bahçelerimiz vardı. Ondan da olduk” yazılı dövizler taşıdı.

“ÇİFTÇİYİ LİMON GİBİ SIKIYORLAR”

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, üreticilerin getirdiği limonları sıkarak “Çiftçiyi limon gibi sıkıyorlar, böyle” dedi. Çakır, Mersinli limon üreticilerinin sorununun üreticiyi perişan hale getirdiğini belirterek şunları söyledi:

“Memleketimiz olan Mersin’den geliyoruz. Mersinimizin sorunu, Çukurova’nın sorunu, Erdemli’nin sorunu, Tarsus’un sorunu, Silifke’nin sorunu, velhasıl Torosların sorunu, üreticinin perişan olmasıdır. Üretici ürettiğini satamaz hale geldi. Ağaçları söküyoruz. Limon başında 1 lira, zaten maliyeti 7 lira. Biz öldük. İmdat diyoruz. Bize sahip çıkın… Bu milletin hali ne olacak? Rahmetli babam söylerdi, ‘Kötü toprağın verdiğini, iyi gardaş vermez.’ Toprak veriyor, fakat bizim bu elimizde kalıyor. Ne yapacağız? Parselleyip, parselleyip de mafyaya mı teslim edeceğiz topraklarımızı? Sesimizi duy Sayın Cumhurbaşkanı, sesimizi duy Tarım Bakanı. Biz terörist değiliz. Biz Yörük çocuğu, milliyetçiyiz. Devletimizi seviyoruz. Ama devlet bu millete sahip çıksın. Üreticiye sahip çıksın. Bu üretici perişan, oğlunu- kızını evlendiremiyor. Evine ekmek götüremiyor, ağacına, ineğine bakamıyor. Sütünü satamıyor. Bunu söylemek, nerenizi rahatsız ediyor sizin? Bunu söylüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanını göreve çağırıyoruz, kısacası hükümeti, Mersin ile ilgilenmeyenleri göreve çağırıyoruz. Bunun hesabını 31 Mart’ta bu millet onlara verecek. Erdemli, Tarsus, Toroslar, Silifke, Anamur, Çukurova verecek. Yok öyle, yeter yahu. O sandık. Et, narenciye, muz üretir satamayız.”

Çakır ve çiftçiler yanlarında tepkilerini göstermek için yanlarında getirdikleri limonları yere döktü.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle