Hoşgeldiniz  

MERSİN’E NAKİL GELEN ÖĞRENCİ SAYISI 20 BİN’İ GEÇTİ

admin | 06 Mart 2023 | Eğitim, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

10 ili vuran depremin ardından depremzede öğrencilere sağlanan 71 ile nakil imkanından yararlanan öğrenci sayısı güncellendi. Mersin 20 bin 67 öğrenciyle en çok nakil alan 3. İl olmaya devam etti.

10 ilde 45 bini aşkın vatandaşın ölümüne neden olan ve yaklaşık 3 milyon vatandaşın göç etmesine neden olan yıkıcı depremin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, deprem felaketi yaşayan illerde öğrenim gören öğrencilere 71 ilde nakil imkanı sağlamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı son nakil verilerini açıkladı. Buna göre bu sabah itibariyle Türkiye genelinde 217 bin 246 öğrencinin naklinin gerçekleştiği duyuruldu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen on ildeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören toplam 217 bin 246 öğrencinin, talepleri doğrultusunda başka illere nakillerini yaptıklarını söyledi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Özer, “10 ilimizden 217 bin 246 öğrencimizin istedikleri illere nakil işlemini gerçekleştirdik. Yaşadığımız bu zorlu süreçte öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı her türlü imkânı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

MERSİN’DE ARTIŞ SÜRÜYOR

Depremzedelerin en yoğun geldiği illerin başında gelen Mersin’de de nakil sayısı 20 bini geçti Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın son açıkladığı resmi kayıtlara göre 165 bine yakın depremzedenin Mersin’e geldiği bildirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı da 6 Mart itibariyle 20 bin 67 öğrencinin Mersin’deki okullara nakil aldığı açıklandı. Son veriyle Mersin; Ankara ve Antalya’nın ardından en çok nakil alan 3. İl olarak sıralamada yer almaya devam etti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle