Hoşgeldiniz  

MERSİN’E ASKERİ GEMİYLE TOPLAM 327 YARALI GETİRİLDİ

admin | 12 Şubat 2023 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TCG İskenderun gemisiyle bugüne kadar toplam 327 yaralının tedavi için Mersin’e getirildiğini söyledi.

Deprem bölgelerinden Mersin’e yaralı depremzedelerin nakledilmesi sürüyor. Askeri helikopterlerin yanı sıra deniz yoluyla askeri gemilerle de yaralı nakli Mersin’deki hastanelere aralıksız yapılıyor.

Milli savunma Bakanı Hulusi Akar da Mersin’e deniz yoluyla taşınan yaralı depremzedelerin sayısı hakkında bilgi verdi.

TCG İSKENDERUN GEMİSİYLE 327 YARALI MERSİN’E GETİRİLDİ

Helikopterle sadece il merkezlerine değil, 17 ilçe ile 102 köy ve kasabaya da yardım taşındığını vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

“Mersin-İskenderun arasında deniz yardım koridoru kuruldu. İstanbul’dan da, İzmir’den de, Aksaz’dan da malzemeler, iş makineleri deprem bölgesine taşındı. Bu kapsamda 24 gemi 5 helikopter ihtiyaçları karşılamak için İskenderun Körfezi’nde verilen görevleri yapıyor. TCG İskenderun gemimiz şu ana kadar 327 yaralımızı deprem bölgesinden Mersin’e taşıdı. Bunların yanı sıra amfibi gemilerimiz TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar İskenderun Körfezi’ne demirledi. Rol-2 seviyesinde sağlık hizmeti sağlanmasına yönelik gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından hasta kabulüne başlandı.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle