Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE YAŞANAN 2022’NİN SON UTANÇ OLAYINDA SAVCILIK İŞİN PEŞİNDE: “ADLİ KONTROLA İTİRAZ ETTİK, TUTUKLAMA İSTEDİK!”

admin | 01 Ocak 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in Anamur ilçesinde yaşandığı öne sürülen 6 yaşındaki çocuğa istismar olayında zanlılar hakkında mahkemenin verdiği adli kontrolle serbest bırakılma kararına Anamur Cumhuriyet Başsavcılığının itiraz ettiği ve zanlılar için tutuklama talebini yeniden istediği öğrenildi.

12 yaşındaki kız çocuğunun önce 6 yaşındayken köyün imamı; şimdilerde ise 2 eniştesi ve bir komşusu tarafından istismar edildiği iddia edilmişti. Mağdurun öğretmenleri tarafından ortaya çıkarılan olayın ardından Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı hemen soruşturmaya başlamış, mağdur S.Y de devlet korumasına alınmıştı.

Anamur’da yaşandığı iddia edilen 6 yaşındaki çocuk istismarı olayında flaş gelişme yaşandı. Şüpheli 3 kişinin ifadelerinin alınması sonrasında sevk edildikleri mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına Anamur Cumhuriyet Başsavcılığının itiraz ettiği ve şüphelilerin tutuklu yargılamasını bir kez daha istediği öğrenildi.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, “Mağdur S.Y’nin yaşamış olduğu olayların öğrenilmesi üzerine mülhakatımız Anamur Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Mağdurun pedagog eşliğinde ayrıntılı beyanı alınarak ifadesinde belirttiği kişilerin tespit ve teşhisi üzerine 29 Aralık’ta şüpheliler S.Ş, K.Ş, M.Ç. gözaltına alınmışlardır. Şüphelilerin, ifadelerinin alınmasına müteakip cinsel istismar suçundan tutuklanmaları istemiyle 30 Aralık’ta çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol altına alınmalarına karar verilmiştir. Anılan karara aynı gün mülhakatımız Anamur Cumhuriyet Başsavcılığınca itiraz edilmiş olup itiraz değerlendirme aşamasındadır. Soruşturma kapsamında mağdur hakkında koruma kararı alınmış olup, soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir” denildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle