Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE BOŞALTILAN OKULLAR ÇOĞALINCA VALİ PEHLİVAN AÇIKLAMA YAPTI: “DEPREM DOLAYISIYLA ESKİ OKULLARIMIZDA HASAR OLUŞTU, MÜSTERİH OLUN, ENDİŞEYE KAPILMAYIN!”

admin | 11 Mart 2023 | Eğitim, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili yıkan depremin ardından Mersin’de de bazı okullar yapılan incelemelerin ardından boşaltılmaya başlanmıştı. Boşaltılan okul sayısı çoğalınca Vali Ali Hamza Pehlivan’dan açıklama geldi.

11 ili yıkan ve 50 bine yakın vatandaşımızın hayatını kaybettiği peş peşe meydana gelen depremlerin ardından Mersin’de de başta okullar olmak üzere bazı binalarda hasarlar oluşmuştu. Mersin’de okullarda yapılan incelemelerin ardından 59 okul boşaltılmış, 16 okul için de yıkım kararı verilmişti.

Boşaltılan okul sayısı çoğalınca Mersin Valisi Ali, Hamza Pehlivan’dan okulların durumuyla ilgili açıklama geldi. Vali Pehlivan, öğretmen ve öğrencilerin yaşanan bu durumdan dolayı mağdur edilmeyeceğini kaydetti.

Deprem sonrasında teknik ekiplerin Mersin’deki tüm kamu kurumlarında inceleme yaptığını söyleyen Vali Pehlivan, “Bu bağlamda özellikle okullarımızın depreme karşı dayanıklılık durumuna yönelik performans testleri yaptırdık. Teknik tespitlere istinaden bazı okullarımızı boşaltmak durumunda kaldık. Bu hasarlar deprem sonrası ortaya çıkmış olmakla birlikte Mersin İlimizde her yıl ortalama 20 civarında okulumuzu yeniliyorduk. İlimizde toplam bin 365 okulumuz var. Okullarımızın çoğunluğunu yıllar içerisinde Deprem Yönetmeliğine uygun hale getirmiştik. Bu konudaki çalışmalar, yatırımlar devam ediyor ve bütün okul binalarımızı standart yapıya kavuşturana kadar devam edecek” dedi.

Vali Ali Hamza Pehlivan açıklamasını şöyle sürdürdü:

DEPREM SONRASI HASARLAR OLUŞTU, YENİ OKULLARDA İNŞAAT SÜRECİ BELLİ BİR ZAMAN ALACAĞINDAN DOLAYI ÖĞRENCİLERİMİZİ DİĞER OKULLARA NAKLETTİK!”

“Mersin İlimize yakın İllerde meydana gelen depremlerin etkisiyle binası eski okullarımızda hasarlar oluştu. Velilerimizden müsterih olmalarını, endişeye kapılmamalarını istirham ediyoruz. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi kesinlikle riske etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu nedenle onları binası sağlam okullara naklettik. Hasarlı hale gelen okullarımızın yerine yeni okullar yapmak ve öğrenci nakledilen okullardaki yoğunluğu gidermek için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde gerekli hazırlıklarımızı, raporlamalarımızı tamamladık, Sayın Milli Eğitim Bakanımızla görüşerek ihtiyaç ve taleplerimizi arz ettik, destek sözü aldık.

Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle yeni projelerle, standartlara uygun yeni okullar inşa etmeyi sürdüreceğiz. Yeni okullarımızın inşaat süreci belli bir zaman alacağından dolayı; öğrencilerimizi naklettiğimiz okullardaki yoğunluğu azaltmak için konteyner veya prefabrik okul ve derslikler yapacağız. Öğretmenlerimiz de dahil olmak üzere hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz. Önceliğimiz, onların güvenli ortamlarda en iyi şekilde eğitim öğretimlerine devam etmeleridir.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle