Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE 7 İLÇE KILIÇDAROĞLU, 6 İLÇE ERDOĞAN DEDİ! İŞTE İLÇE İLÇE SONUÇLAR:

admin | 29 Mayıs 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Tur sandık sonuçları Mersin’de sandıkların yüzde 100’ünün açılmasıyla netleşti. İşte ilçe ilçe sonuçlar:

Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçim sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha kazanarak, 13. Cumhurbaşkanı oldu.

Mersin’de seçimlerin ilk turunda Millet İttifakının Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyların %57.18’ini alarak 1. tamamlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyu da 14 Mayıs seçimlerinde Mersin’de % 37,57 olmuştu.

KATILIM BU SEÇİM MERSİN’DE YÜZDE 3 AZALDI

28 Mayıs seçimlerine bu sonuçla giden Mersin’de katılım oranı bir önceki seçime göre yüzde 3 oranı düşse de, yine yüksek katılım dikkat çekti. 4 bin 134 sandığa sahip Mersin’de seçmenlerin yüzde 86.31’i sandığa gitti.

KILIÇDAROĞLU 709 BİN, ERDOĞAN DA 467 BİN OY ALDI

Sandık sonuçlarına göre Kemal Kılıçdaroğlu oyların % 60,27’sini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise oyların % 39.73’ünü aldı. Kılıçdaroğlu toplamda 709 bin 410 oy alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan 467 bin 668 oy aldı.

7 İLÇE KILIÇDAROĞLU, 6 İLÇE ERDOĞAN DEDİ

Sandıkların açılmasıyla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu, Anamur, Silifke, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Akdeniz ve Tarsus’ta önde bitirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Aydıncık, Bozyazı, Gülnar, Mut, Erdemli ve Çamlıyayla’da en çok oy alan lider oldu.

İŞTE MERSİN’DE İLÇE İLÇE SONUÇLAR:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle