Hoşgeldiniz  

MERSİN VALİLİĞİ, 04.00’DA 112 MERKEZİNDE TOPLANDI!

admin | 06 Şubat 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valiliği AFAD birimleri, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde saat sabah 4’te 112 Acil Durum Merkezinde Vali Pehlivan başkanlığında bir araya geldi.

Tüm Türkiye11 ili vuran Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 1. Yıl dönümünde 50 bini aşkın vatandaşı kaybetmenin acısını yaşamaya devam ediyor.

Mersin Valiliği de sabah saat 4’te 6 Şubat depremlerinin 1. Yıl dönümünde AFAD merkezinde Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında bir araya gelerek, depremde yaraların sarılma sürecinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Vali Pehlivan, Mersin olarak deprem bölgesine 5 bin 200 personelle çalışmalarda bulunduklarını ifade ederek, Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün yaklaşık 325 milyon TL yardım gerçekleştirdiğini de ifade etti.

19 bin 625 afetzede öğrencinin Mersin’deki okullarda eğitim aldığına dikkat çeken Vali Ali Hamza Pehlivan, “Şu an itibarıyla ilimizde 11 bin 382 öğrenci okullarımızda eğitim almaya devam ediyor. Bugün itibarıyla ilimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımızın sayısı 60 bin 544” diye konuştu.

Bu kapsamda Mersin’de başta okullar ve sağlık binaları olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında gerek eğitim gerekse de bina güçlendirme ve yenileme çalışmaları masaya yatırıldı.

Yapılan değerlendirme toplantısının ardından kısa bir açıklama yapan Vali Pehlivan, “6 Şubat Depremlerinin birinci yıldönümünde Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezindeyiz. Depremin yaralarının sarılması sürecinde, ilk günden itibaren Mersin İlimizde yerine getirilen çalışmaları değerlendiriyor, depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyoruz” dedi.

Toplantının ardından Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve kurum amirleri Muğdat Camiinde depremzedeler için düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilavetine katıldı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle