Hoşgeldiniz  

MERSİN SİYASETİNİ VE GÜLNAR’I YASA BOĞAN HABER: GÜLNAR’IN YETİŞTİRDİĞİ ESKİ DYP MİLLETVEKİLİ FEVZİ ARICI VEFAT ETTİ

admin | 30 Mayıs 2026 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MERSİN SİYASETİNİ VE GÜLNAR’I YASA BOĞAN HABER: GÜLNAR’IN YETİŞTİRDİĞİ ESKİ DYP MİLLETVEKİLİ FEVZİ ARICI VEFAT ETTİ

Mersin ve Gülnar’ın yetiştirdiği güçlü siyasi isimlerden biri olan eski DYP Mersin Milletvekili Fevzi Arıcı hayatını kaybetti. TBMM’de üç dönem Mersin’i temsil eden Arıcı’nın vefatı, kentte ve siyaset dünyasında büyük üzüntüyle karşılandı.

1940 yılında Mersin’in Gülnar ilçesinde dünyaya gelen Fevzi Arıcı, Yusuf ve Şerife çiftinin evladı olarak mütevazı bir çevreden yetişti. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Sanayi İşletmesi Bölümü’nden mezun olan Arıcı, İşletme İktisadı ve İstatistik Uzmanı kimliğiyle iş ve siyaset dünyasında saygın bir yer edindi.

İyi derecede Fransızca bilen Arıcı, çok yönlü bir kariyer profili çizdi.

İLAÇ SEKTÖRÜNDEN SİYASETİN ZİRVESİNE

Fevzi Arıcı, siyasete atılmadan önce iş dünyasında köklü bir kariyer inşa etti. Numune Hastanesi Kütüphane Memurluğu’ndan başlayan meslek hayatı; Eczacıbaşı İlaç Fabrikası Ankara Mümessilliği, Farmitalia ve İbrahim Etem Ulugay İlaç Fabrikaları Anadolu Müdürlüğü, Anka İlaç Fabrikası Orta Anadolu Müdürlüğü ve Bakanlık İşleri Müşavirliği görevleriyle devam etti.

İlerleyen yıllarda ithalat sektörü ve serbest ticaretle de ilgilenen Arıcı, girişimci kimliğini hiç kaybetmedi.

TAM 3 DÖNEM TBMM’DE MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI

Fevzi Arıcı’nın siyasi kariyeri Mersin ve Gülnar siyasi tarihine altın harflerle yazıldı.

Doğru Yol Partisi (DYP) çatısı altında 5 Haziran 1977 seçimlerinde XVI. Dönem, 20 Ekim 1991 seçimlerinde XIX. Dönem, 24 Aralık 1995 seçimlerinde XX. Dönem Mersin Milletvekili seçilen Arıcı, TBMM kürsüsünden yıllar boyu Mersin’in ve Gülnar’ın sesini Ankara’ya taşıdı. Uzun soluklu yasama çalışmalarıyla adını tarihe yazdırdı.

ŞAİR EŞİ VE AİLESİNİN BÜYÜK ACISI

Özel hayatında şair ve yazar Tülay Arıcı ile mutlu bir yuva kuran Fevzi Arıcı, iki çocuk babasıydı. Arıcı’nın vefatı, ailesini ve onu tanıyan herkesi derin bir yasa boğdu.

MERSİN VE GÜLNAR YAS TUTUYOR

Üç dönem boyunca Mersin’i TBMM’de temsil eden, Gülnar’ın yetiştirdiği en köklü siyasi isimlerden biri olan Fevzi Arıcı’nın ardından kentte ve ilçede büyük bir boşluk kaldı. Siyaset dünyasından taziye mesajları akmaya devam ediyor.

Merhum Fevzi Arıcı’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Gülnar’a baş sağlığı diliyoruz.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle