Hoşgeldiniz  

MERSİN METRO PROJESİNİ YARATAN KOCAMAZ, CHP’Lİ SEÇER’E ATEŞ PÜSKÜRDÜ: “SIRF İŞ OLSUN DİYE PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDI, MERSİN’İ REZİL ETTİLER!”

admin | 28 Şubat 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de metro projesini hazırlayan, onaylatan, yatırım programına aldıran önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, projeyi değiştirmesi nedeniyle gecikmesine neden olan CHP’li Vahap Seçer’e ateş püskürdü: “Bu proje bizim yaptığımız gibi olsaydı ya da ben göreve gelmiş olsaydım 3 yıl içerisinde bitmiş olacaktı. Mersin’in yıllarını yediler, yıllarını harcadılar ama şimdi hiç sıkılmadan Kocamaz döneminde şu oldu bu oldu diyerek bize çamur atmaya kalkıyor. Devri sabık yaratmaya çalıştı. Maalesef Mersin iyiye gitmiyor, bu yönetimden memnun değilim” dedi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, projesi hazırlanmış, her türlü onayı alınmış, yatırım programında bile kendisine yer bulan Mersin metro projesini, sırf iş bilmezlikleri nedeniyle içinden çıkılmaz bir hale sokmasına tepkiler artarak sürüyor.

Mersin metro projesini hazırlayan, onaylatan, yatırım programına aldırarak ihale aşamasına getiren önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, katıldığı bir televizyon yayınında, projeyi yaptığı değişiklikler nedeniyle geciktiren CHP’li Vahap Seçer’e ateş püskürdü.

Burhanettin Kocamaz, “Bana kumpas kurulmasaydı, şu anda o makamda olan şahıs bunu rüyasında bile göremeyecekti. Seçer’in geçmez not aldığını düşünüyorum. Metro projesinin ne hale getirildiği kanıtı” dedi.

“BAKANLIK AĞUSTOS 2018’DE ONAYLAMIŞ OLSAYDI, BİZ YILBAŞINDA TEMELİ ATACAKTIK!”

Kurucu belediye başkanı olarak metro projesini tamamladığını kaydeden Kocamaz, “2,5-3 yıl sadece Mersin’in ulaşım master planı hazırlanması sürdü. Ondan sonra metro projesini hazırlamışız, Dünyanın birçok yerini gezmişiz, incelemişiz. En son Bakanlığın da onayladığı proje ihale aşamasına gelmiş. Ben 2018 Temmuz ayında Bakanlığa dosyayı teslim etmişim. Bakanlık eğer Temmuz sonu ya da Ağustos içerisinde onu onaylamış olsaydı biz yılbaşından önce temelini atmış olacaktık. Çünkü kredisi de hazırdı. Ama Bakanlık 16 Ocak 2019’da onayladı. Yani orada artık seçimlere 2 ay kalmış, benim onu ihale etme şansım kalmamış, bir de önümüz kesilmiş. O kredi firması dedi ki, ‘siz aday olmazsanız biz bu işe girmeyiz. Çünkü sizin sadece Türkiye’de değil Dünya finans çevrelerinde de belli bir itibarınız var, Tarsus Belediyesinden bu yana’ dedi ve geri çekildi” diye konuştu.

“BİZ 393 MİLYON DOLAR’A İHALE EDECEKTİK, SEÇER BUNU 443 MİLYON AVRO’YA İHALE ETTİ! BUNUN HESABI BUGÜN OLMAZSA YARIN SORULACAK!”

2019 yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralan CHP’li Vahap Seçer’in sırf iş olsun diye projede değişiklik yaptığını savunan Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Sayın Seçer göreve geldi. Sırf iş olsun diye projede değişiklik yaptırdı. 19,3 km’lik projeyi 13,2 km’ye çekti, iki ucunu kesti. Bizim istasyonlar çok moderndi. Fiyatı düşüreceğim diyerek o istasyonları basitleştirdi. Biz o zaman ihale etseydik 393 Milyon Dolar’a ihale etmiş olacaktık. Seçer kaça ihale etti? 2/3’e düşürdü, kaç kilometre projeyi kısalttı, 443 Milyon Avro ’ya ihale etti. Bunun hesabı mutlaka sorulacak. Bugün olmazsa yarın sorulacak. Mersin’in görüp, göreceği en büyük ihaleye bir tek firma teklif vermiş oldu. 3 firma teklif verdi, 2’si yetersiz, 1 tek firma kaldı. Bunu ben yapmış olsam bu Mersin bizi dilli düdük ederdi. Ama maalesef bu olayı kimse gündeme getirmedi. Ne basını getirdi ne STK’lar getirdi ne de Mersin’e gönül vermiş insanlar bunu ulusal medyaya taşımadı, taşıyamadı” açıklaması yaptı.

PROJE DEĞİŞİNCE BAKANLIK ÇED RAPORU İSTEDİ, SÜRE BU YÜZDEN GECİKTİ

Proje değişikliği nedeniyle ÇED sürecinin yeniden başladığını ifade den Kocamaz, “Geldiler burada temel attırdılar 2 tane genel başkana. Sayın Genel Başkanım Akşener bana Sayın Kılıçdaroğlu ısrar etti diye geldiğini söyledi. Ben de Sayın Genel Başkana bu proje iptal olacak, sorunlu, eksik var, Seçer’in yaptığı ihale sakat dedim. Çünkü bakın, proje değiştiği zaman ÇED raporu da değişir. Nitekim Bakanlık yetkilileri Seçer’e dediler ki, ‘Sen bu projeyi değiştirdin, hani ÇED raporu?’ İhalesi yapılmış, temeli atılmış yere ÇED raporu almak için ihaleye çıktılar. Tabi ki süre gecikti” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANIYLA İLİŞKİLERİ BİLEREK BOZDULAR!”

Burhanettin Kocamaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kredi konusunda önce büyükşehir meclisinden yetki vermiyorlar diye yaygara koparıyorlardı sonra Cumhurbaşkanı imzalamıyor diye yaygara kopardılar. Ya bunların hepsi senin elinde. Sen var yere, yok yere bu işi bilmeden, bu büyük projelerin bir ucunun Hükümete dayandığını düşünmeden sen Hükümetle kavgaya çıkıyorsun.

Pandemiden itibaren Hükümetle, Cumhurbaşkanıyla ilişkileri bilerek bozdular. Sırf bu yalanların arkasına sığınabilmek için. Bugün geldiğimiz noktada rezil oldular, Mersin’i rezil ettiler.

Bu proje bizim yaptığımız gibi olsaydı ya da ben göreve gelmiş olsaydım 3 yıl içerisinde bitmiş olacaktı. Mersin’in yıllarını yediler, yıllarını harcadılar ama şimdi hiç sıkılmadan Kocamaz döneminde şu oldu bu oldu diyerek bize çamur atmaya kalkıyor. Devri sabık yaratmaya çalıştı. Maalesef Mersin iyiye gitmiyor, bu yönetimden memnun değilim.”       

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MERSİN METRO PROJESİNİ YARATAN KOCAMAZ, CHP’Lİ SEÇER’E ATEŞ PÜSKÜRDÜ: “SIRF İŞ OLSUN DİYE PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDI, MERSİN’İ REZİL ETTİLER!” için 1 yorum

  1. AKLINYOLUBİR dedi ki:

    Ön kapıdan Müslüman görünüp,
    arka kapıdan yetim hakkı yiyenler, kul hakkı yiyenler konuşmasın. Bu memleket kimin hırsız olduğunu gayet iyi biliyor

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle