Hoşgeldiniz  

MERSİN-KIZKALESİ-TAŞUCU TAM KİLİT… ÇİLE YOLUNA HALA NEŞTER VURULMADI!

admin | 23 Temmuz 2021 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kurban Bayramı tatili dönüşüne sayılı günler kala Mersin-Silifke şimdiden kilitlendi. Gündüz ayrı kilitlenen yol, gece de yoğunluğunu sürdürüyor. Çeşmeli-Taşucu arası yapılması planlanan otoban ihalesinin bir kez daha ertelenmesi vatandaşları iyice çileden çıkardı.

Kurban Bayramı tatilinin sonlanmasına yakın tatilciler dönüşe geçmeye yavaş yavaş başladı. Özellikle yaz aylarında yoğun olan Kızkalesi-Susanoğlu bölgesi bayram tatilinde de tatilcilerin gözdesi oldu.

Korona virüs salgını kısıtlamalarının da kalkmasıyla tatilcilerin akınına uğrayan Mersin-Silifke arasındaki bölge yine trafik yoğunluğunu kaldıramadı. Sıkışan trafik nedeniyle D-400’ün Silifke-Mersin arasındaki bölümü çile yolu olarak adlandırılıyordu. Yaşanan manzaralar yine yolu, çileye çevirdi.

15 Temmuz Demokrasi Günü resmi tatiliyle birlikte başlayan Kurban Bayramı tatili nedeniyle tatilci yoğunluğu her zamanki yoğunluğu neredeyse ikiye katladı, Mersin-Silifke arası yolu da bu yoğunluğu yine kaldıramadı.

İYİ PARTİLİ SIDALI: “BİR GÜN OLSUN MÜTEAHHİTTEN YANA DEĞİL, MERSİNLİDEN YANA OLUN!”

Mersin’in umutla beklediği projelerden olan Çeşmeli-Taşucu Otoyol yapım ihalesinin bir kez daha ertelenmesi, bölgede büyük tepkiye neden oldu. Defalarca ertelenen ihale TBMM gündemine de taşındı.

Genel Kurul’da söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, “Yıllardır Mersinliler yolu bekliyorlar ama nafile. Sadece Çeşmeli-Kızkalesi arasını kapsayacak olan ilk etabın ihalesi ilan edildiğinde ‘Acaba bu sefer olacak mı?’ dedik. Ancak 13 Temmuz’da yapılması gereken ihale daha önce de defalarca olduğu gibi bu sefer de ertelendi. 2018 yılından beri ihale açıyor, rağbet görmedi diyerek kapatıyorsunuz. En son Yap-İşlet-Devret modeliyle Avro geçiş garantili, ihaleyi kazananın finansman riskinin Hazine tarafından üstleneceğini ilan ettiniz, yine ihaleyi ertelediniz. Size özetle çağrımız, bir gün olsun müteahhitten yana değil, milletten, Mersinli’den yana olun” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle