Hoşgeldiniz  

MERSİN JANDARMA’DAN DEAŞ FONCULARINA OPERASYON: 11 ZANLI TUTUKLANDI!

admin | 07 Mayıs 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri DEAŞ silahlı terör örgütüne finansman sağlayan 15 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi. 15 zanlıdan 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 2 zanlıya da ev hapsi cezası verildi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütüne finansman sağlayan 15 şüpheliyi tespit etti. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin merkezli 8 ilde Adana, Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Osmaniye, Yozgat ve Erzurum’da eş zamanlı operasyon düzenleyen Jandarma ekipleri 15 şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyon düzenlenen adreslerde aramada ekipler 1 adet tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 795 adet tabanca fişeği ve 9 adet yasaklı yayın ile çok sayıda materyale ve dokümana incelenmek üzere el koydu.

11 KİŞİ TUTUKLANDI

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 15 zanlıdan 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 zanlıya ev hapsi verilirken 2 zanlı da adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

BAKAN YERLİKAYA’DAN MERSİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI VE İL JANDARMA’YA TEBRİK

Operasyonun ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mersin İl Jandarma Komutanlığını tebrik etti.

Bakan Yerlikaya, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle