Sosyal Medya
mersin haber

Dünya

MERSİN İDMAN YURDU YÖNETİMİ İLE FUTBOLCULAR BASINLA BULUŞTU

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Mersin İdman Yurdu Başkanı Mahmut Karak, öncelikli hedeflerinin yaklaşık 5 yıldır devam eden futbolcuların mağduriyetini çözmek olduğunu ifade etti. Geçmiş yönetimleri “çalmak” ve kara para aklamakla suçlayan Başkan Karak, ” Kulüp tarihinde ilk defa bizim yönetimimizde kulüp 4 trilyon kâra geçmiş” dedi.

mahmutkarakbasıntoplantısısertaçıklamamiy

Mersin İdman Yurdu Başkanı Mahmut Karak, yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve teknik heyetle birlikte basının karşısına çıktı. Novano Otel’de gerçekleşen buluşmada Başkan Karak, soruları yanıtladı.

 

43. olağanüstü kongreyi yaparak yeni bir dönem başlattıklarını dile getiren Başkan Karak, “Başarıyla atlattığımız kongremizle; yeni yönetim kurulumuz bu kutlu görevde karşınızda olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

 

Yönetim kurulunun takımla tanışma toplantısında basınında yer almasını istedikleri için bu toplantıyı düzenlediklerini anlatan Başkan Karak, geçmiş yönetime ilişkin gelen sorulara; “Bu bir yoldur. Bazıları mücadele eder, bazıları baştan bırakır, benim kitabımda böyle bir şey yok. Baş koyduğum yolda sonuna kadar gitmek isterim. Buranın evladıyım. Başarabileceğimi zannettiğim yolda da hiç usanmadan çalışırım. Bir dönem kapandı. Onun süreci değil. Yanımdaki yöneticiler bizimle birlikte yeni bir yola devam ediyor. Eski devam edilen bir yönetim olsaydı kongreye gitmezdik. Yeni yönetimle, yeni anlayışla, atacağımız bütün adımlarda artık bu yönetim sorun eder. Artık bir devri kapattık. Biz Ali Tekin’in devamı değiliz. Herkes kendi kişiliğiyle,
beşiktaş escort şahsıyla var. Bir yönetim kapandı, şimdi yeni arkadaşlarımızla varız” yanıtını verdi.

 

ÖNCELİK FUTBOLCULARIN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEK

 

Öncelikli hedeflerinin yaklaşık 5 yıldır devam eden futbolcuların mağduriyetini çözmek olduğunu vurgulayan Başkan Karak, şöyle devam etti:

 

“İlk hedefim futbolcuların mağduriyetlerini giderebilmek. Çünkü sizin yola devam ettiğiniz kişi futbolcu. Futbolda önemli olan futbolcuların hakkını verebilmek. Benim anlayışımda bu var. Futbolcuların geçmişten bugüne mağduriyetlerini giderebilmek. Önümüzdeki tek sıkıntı futbolcuların mağduriyeti. En büyük sıkıntılardan ankara escort biri de ligde kalabilmek. Buraya destek verirseniz onu da sağlamış olursunuz. O nedenle önce futbolcularımızın sıkıntısı diyorum.”

 

TARAFTAR 12. ADAMDIR

 

Başkan Karak, küskünlere ilişkin gelen bir soruya; “Onlar biraz da basından dolayı küsüyor” diyerek; şöyle devam etti:

 

“Genel kurulda Mersin İdman Yurdu ile dalga geçildi demiştim. O yönetim listesi öyle verilmez. Ben kişisel anlamda kimseye ‘yanlış yapıyorsun’ demedim. Mersin İdman Yurdu ile dalga geçildiği için kızdık kongrede. Ayrıca bu bir sevdadır. Saygı duyulacak şey varsa önce Mersin İdman Yurdu’dur, futbolculardır, yöneticilerdir. Önce taraftar gelmez. Taraftar, her zaman her yerde konuşulan 12. adamdır. Siz önce takımınızın futbolcularının, teknik heyetin, yöneticilerine saygı gösterebilmeniz lazım ki aynı şeyi karşılıklı alabilesiniz. Bizim istediğimiz bu. Bizim onlara her yerde ihtiyacımız var. Karşılıklı ama ne; takımı desteklemek. Desteklemek adına ne lazımsa biz onlara veririz. Her anlamda yanlarındayız. Biz taraftarımızı seviyoruz, sayıyoruz. Şu ana kadar da bu takımı yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Aramızda hiç bir sıkıntı yok. Onların görevi takımına sahip çıkmak, bizimki de onlara sahip çıkmak. Her zaman da sahip çıkacağız.”

 

FUTBOLCULARIMIN HEPSİNE GÜVENİYORUM

 

“Futbolcu önce kendisi için vardır” diyen Başkan Karak, sonra takımı için oynayacağını, daha sonra da teknik heyetin verdiğini yerine getireceğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

 

“Ben her şeyden önce futbolcunun bunun için mücadele ettiğini canı yürekten biliyorum. Gençlerimiz var gücüyle savaşıyorlar, savaşacaklar ve sonuca ulaşacaklarına onlar da biz de inanıyoruz. Onları bu uğurda destekleyecek iyi bir yönetim, iyi bir duruş sergilenmesi lazım. Ben her futbolcuma tek tek çok güveniyorum. Kalitelerine, kişiliklerine güveniyorum. Hepsi benim için birer cevher. Onların daha iyi işler yapacağına yürekten inanıyorum. Bizi başarıya götüreceklerine inanıyorum. Yönetim boşluğundan bazı şansızlıklar oluştu. Oluşturamadığımız lobilerden dolayı çok puanlarımız yendi. Ama bu takımın her şeyi başarabileceğine inanıyorum ve sezon sonunda inşallah bizi olduğumuz yerde görecekler.”

 

Projelerinin içinde bir an önce tesisleşme olduğunu sözünü yineleyen Başkan Karak, daha önce attıkları adımların hızla devam edeceği bilgisini verdi.

 

YAPTIKLARI TEK ŞEY ÇALMAK OLDU

 

92 yıllık çınarın geçmiş yönetimlerinin tek yaptığı şeyin “çalmak” olduğunu ifade eden Başkan Karak, kara para aklandığını belirterek, “Geçmiş dönemin yaptığı tek şey; çalmak, çalmak, çalmak. Futbolcunun hakkını, kulübün hakkını çalmak, kara parayı aklamak oldu. O yüzden bu kadar borçlu, bu kadar mağduruz. Hiç kimse bir şey yapmamış. Ben genel kurulda mali tabloyu açıkladık. 4 ayda ödediğimiz rakam 11 trilyon. Kulüp tarihinde ilk defa bizim yönetimimizde kulüp 4 trilyon kara geçmiş. Kulüp tarihinde ilk bu. Eğer kulübü düşünür çalışırsanız, futbolculara para ödemeyi kafaya koyarsanız bunu yaparınız. ama diğer taraftan niyetiniz farklı ise, ne kulüp ayakta durur ne futbolcular” diye konuştu.

 

Başkan Karak, bugün ihtiyaç olan şeyin birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.

 

Başkan Karak’ın basının sorularını yanıtlamasının ardından, yönetim kurulu ile takımın toplantısı devam etti. Önümüzdeki günlerde basınla tekrar bir basın toplantısı ile bir araya gelineceği bildirildi.

 

MİY’DE PARA DOPİNGİ

 

Mersin İdmanyurdu Yönetimi, Denizlispor maçı öncesi futbolculara para doping yaptı. Çiçeği burnunda Başkan Mahmut Karak, önceki dönemden futbolculara içerideki alacakları olan primlere istinaden ödeme yaptı.

 

Mersin İdmanyurdu’nda yeni Başkan Mahmut Karak ve Yönetimi, Denizlispor maçı öncesinde futbolculara para doping yaptı. Zorlu maç öncesinde futbolcuların morallerini yükseltmek amacıyla eski yönetimden kalan prim ve alacakları futbolcuların hesaplarına yatıran Başkan Karak, diğer ödemelerle ilgili gelecek haftalarda da hamle yapacağı öğrenildi. Denizlispor maçı öncesinde mutlak galibiyet hedeflediklerini söyleyen Karak, “Zorlu maç öncesi puan kaybına tahammülümüz yok. Bu sebeple futbolcularımızın morallerini üst seviyede tutmak ve yeni yönetime olan güven duygularını arttırmak için bizden önceki yönetimden kalan prim ve alacaklara istinaden ödeme yaptık. İlerleyen dönemlerde futbolcularımızın alacakları ile ilgili ciddi bir hamle yapmayı düşünüyoruz. Çünkü futbolcularımızın futboldan başka bir düşünceye yönelmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Dünya

GECENİN FÜZESİ! KILIÇDAROĞLU’NDAN VAHAP SEÇER SORUSUNA SÜRPRİZ YANIT: “SUÇSUZDUR” DİYEMEDİ, İDDİANAMEYİ İŞARET ETTİ!

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Yazan:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sorusuna şaşırtan yanıt! Daha önce “Görevinin başında olmalı” diyerek Seçer’e destek veren Kılıçdaroğlu, bu kez geri adım attı. Gazetecilerin “Seçer de siyasi tutuklu mudur?” sorusuna “Suçsuzdur” diyemeyen CHP lideri, “İddianame çıkmadan bir şey söyleyemem” diyerek süreci izlemekle yetindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonların Ankara temsilcileriyle buluştuğu toplantıda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tutukluluğuyla ilgili gelen soruya şaşırtan bir yanıt verdi. Daha önce Seçer için serbest kalmalı çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, bu kez yüksek perdeden savunma yapmaktan kaçınarak iddianameyi işaret etti!

SÖZCÜ TV ANKARA TEMSİLCİSİ SORDU, SALON BUZ KESTİ!

Sözcü TV Ankara Temsilcisi Aslı Kurtuluş Mutlu, gazetecilerle bir araya gelen CHP liderine gündemi sarsacak bir soru yöneltti. Mutlu, Kılıçdaroğlu’na Ekrem İmamoğlu hakkındaki geçmiş açıklamalarını hatırlatarak şu soruyu sordu:

“Daha önce Ekrem İmamoğlu’na siyasi suçlu olmadığını söylediğinizi hatırlatarak soruyorum; partinizde kalan bazı belediye başkanlarınıza yönelik de gözaltılar ve tutuklamalar oldu. Onlardan biri de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer. O da siyasi tutuklu mudur?”

“SUÇSUZDUR” DEMEDİ, İDDİANAMEYİ BEKLEMEYİ TERCİH ETTİ!

Gelen kritik soru karşısında Kılıçdaroğlu’nun sergilediği tedbirli tutum dikkatlerden kaçmadı. Vahap Seçer için bu kez yüksek perdeden bir savunma yapmaktan çekinen CHP Genel Başkanı, net bir ifadeyle “Suçsuzdur” demek yerine şu yanıtı verdi:

“İddianame çıkmadı. İddianame çıkmadan bir şey söyleyemem.”

PAZARTESİ “GÖREVİNİN BAŞINDA OLMALI” DİYORDU, ŞİMDİ İDDİANAMEYİ BEKLİYOR!

Daha önce yaptığı açıklamalarda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer için “Pazartesi görevinin başında olmalı, serbest kalmalı” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu’nun bu geri adımı ve temkinli dili, siyaset kulislerinde geniş yankı buldu.

CHP liderinin Seçer’i açıkça savunmayıp iddianame sürecini beklemesi, parti içerisindeki süreçle ve hukuki gidişatla ilgili soru işaretlerini artırdı.

Haberin Devamını Oku

Dünya

İYİ PARTİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ’DAN TBMM’DE OTOBAN ÜCRETİ İSYANI: “SEVİNCİMİZ KURSAĞIMIZDA KALDI! MERSİNLİ HER GÜN BU YOLU NASIL KULLANACAK? BU FAHİŞ ÜCRETLERİ DERHAL GERİ ÇEKİN!”

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Yazan:

Mersin’de yıllardır beklenen Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu açıldı ancak açıklanan 220 TL’lik geçiş ücreti vatandaşı çileden çıkardı! 41 kilometrelik yol için istenen rakama tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Adana-Mersin arası 45 TL iken bu fiyatın kabul edilemez olduğunu belirten Kocamaz, “Bu fahiş ücret derhal yeniden değerlendirilmeli” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Mersinlilerin yıllardır büyük bir heyecanla beklediği Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu nihayet açıldı ancak sevinç kursaklarda kaldı! Açıklanan fahiş geçiş ücretleri kentte adeta infial yarattı.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, dudak uçuklatan ücret tarifesini TBMM gündemine taşıyarak açıklamalarda bulundu.

MERSİNLİYE BÜYÜK ŞOK: ADANA-MERSİN 45 TL, ÇEŞMELİ-KIZKALESİ 220 TL!

Yaz aylarında D400 Kara Yolu’nda çileye dönen trafik yoğunluğunu azaltması amacıyla hizmete sokulan 41 kilometrelik yeni otoyol, açıklanan fiyat tarifesiyle vatandaşın tepkisini çekti.

Diğer otoyol fiyatları ile yeni açılan yol arasındaki uçuruma dikkat çeken İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulunda adeta ateş püskürdü.

“FAHİŞ ÜCRET BİZLERİ BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI!”

Mersin halkının bu yolu sadece tatil için değil, her gün iş, eğitim, sağlık ve ticaret için kullanmak zorunda olduğunu belirten Kocamaz, Meclis kürsüsünden yetkililere şöyle seslendi:

“Büyük bir heyecanla beklediğimiz Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu nihayet hizmete girdi. Ancak açıklanan fahiş ücret bizleri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı! Birinci sınıf araçlar için Adana’dan Ceyhan’a kadar yaklaşık 50 kilometrelik mesafe ücretsiz, 49 kilometrelik Adana-Mersin Otoyolu 45 TL iken, hizmete yeni açılan 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu’ndan vatandaşlardan 220 TL ücret alınıyor!”

“FİYATLAR DERHAL YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ!”

Fiyat tarifesinin Mersin halkının sırtına ağır bir yük bindirdiğini ifade eden Burhanettin Kocamaz, konunun takipçisi olacağını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Mersin halkı yalnızca şehirler arası seyahatlerde değil; işe ulaşım, eğitim, sağlık hizmetleri, ticaret, tarımsal üretim ve turizm faaliyetleri kapsamında hemen her gün bu yolu kullanmak durumundadır. Bu nedenle, Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu geçiş ücreti acilen yeniden değerlendirilmelidir!”

Mersinlilerin tepkisini toplayan 220 TL’lik geçiş ücretiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın geri adım atıp atmayacağı merakla bekleniyor.

Haberin Devamını Oku

Dünya

FLAŞ GELİŞME: TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ “BEN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEN İHRAÇ EDİLMEYİ HAZMEDEBİLECEK BİR KARAKTER DEĞİLİM!” DEDİ VE GÖZYAŞLARIYLA PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ!

yazar

Yayınlayan

üzerinde

Yazan:

Gözyaşları, İstiklal Marşı ve sert tepki bir arada! CHP tarafından ihraç talebiyle disipline verilen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, partinin “fabrika ayarlarına” dönmesi temennisiyle istifa kararını duyurdu.

Tarsus Belediye Meclisi Ekim ayı birleşiminde adeta deprem yaşandı!

CHP tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, düzenlediği meclis oturumunda gözyaşlarına hakim olamayarak CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Boltaç, partinin mevcut yönetimine ve disiplin sürecine sert sözlerle yüklendi.

“YAKLAŞIK 100 YILLIK BİR AİLEYİ İHRAÇ ETMEK SİZİN HADDİNİZ DEĞİL!”

Meclis salonunda duygusal anların ve sert açıklamaların ardı arkası kesilmedi.

Üç kuşaktır CHP’li bir aileden geldiğini vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, başlatılan disiplin sürecine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“CHP tarafından hakkımda yürütülen disiplin sürecine kendilerini fazla yormasınlar, fazla efor harcamasınlar. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilmeyi hazmedebilecek bir karakter değilim! Dedesi, babası ve tüm ailesi 1930’lu yıllardan itibaren bu siyasi partinin temsilciliğini yapmış insanları; milletine hizmet ediyor, kimseyi ötekileştirmiyor diye ihraç edemezsiniz. Sizin haddinize değil o!”

İSTİKLAL MARŞI DÖRTLÜĞÜYLE CHP ÜST YÖNETİMİNE YÜKLENDİ!

Konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarına boğulan Boltaç, partisinden istifa kararını açıklarken Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı mısralarıyla parti yönetimine yüklendi:

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım.

Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.”

Bu mısraları okuyan Boltaç, “Bu da onlara inşallah ders niteliğinde bir şey olur. Allah onları da ıslah etsin, akıl fikir versin diyorum. Memleket de kamuoyu da her şeyi görüyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

“UMARIM CHP FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNEREK YENİDEN BULUŞURUZ”

Yazılı ve sözlü açıklamasında CHP’nin kuruluş ilkelerine, Atatürk devrimlerine ve Tarsus halkına olan sorumluluğuna vurgu yapan Ali Boltaç, partiye veda ederken geleceğe dair umutlu bir mesaj vermeyi de ihmal etmedi:

“Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. İnşallah en yakın zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin fabrika ayarlarına döndüğünü görmeyi Allah bize nasip eder ve biz de tekrardan o çatı altında hep birlikte buluşuruz. Benim için esas olan, her koşulda inandığım değerlere sahip çıkmak ve Tarsus halkına karşı taşıdığım sorumluluğu yerine getirmektir. Bundan sonraki yolumuz açık olsun.”

TARSUS SİYASETİNDE KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın gözyaşları içinde açıkladığı bu istifa kararı hem Mersin hem de Türkiye siyasetinde geniş yankı uyandırdı. Görevine “şimdilik” bağımsız olarak devam etmesi beklenen Boltaç’ın önümüzdeki günlerde nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu.

Haberin Devamını Oku

Trendler