Hoşgeldiniz  

MERSİN ESKİ VALİ YARDIMCISI KARTAL’A FETÖ’DEN 15 YIL İSTENDİ

admin | 10 Nisan 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan eski Mersin Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal hakkında “terör örgütü üyesi” olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından Kartal hakkında “terör örgütü üyesi olmak” suçundan hazırlanan iddianame sunulduğu Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

 

İddianamede,”Şüphelinin örgüte müzahir ‘Zaman gazetesi’ abonesi olduğu, şüphelinin sosyal medya paylaşımlarında, FETÖ/PDY terör örgütü güdümünde faaliyet gösteren, şahıs, kurumları örgütü sahiplenici, övücü ve destekler nitelikteki paylaşımlar yaptığına ilişkin hakkında hazırlanan tevdi ve araştırma raporlarındaki tespitler, şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne müzahir olan Kimse Yok mu derneğine yardım ve bağışta bulunduğuna ilişkin tespitler, aramada ele geçen çok sayıda CD ve DVD’lerin, örgüt elebaşının, örgüt üyelerinin örgüte olan bağlılığını kuvvetlendirmeyi amaçlayan vaaz ve ses kayıtlarını içerdiği, şüphelinin örgüte müzahir olan Kimse Yok mu derneğine yardım ve bağışta bulunduğuna ilişkin tespitler bir bütün olarak değerlendirildiğinde üzerine atılı olan ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçunu işlediği anlaşıldığından, şüphelinin anılan örgüt içerisindeki konumu, örgüt faaliyeti çerçevesinde icra ettiği eylemlerin yoğunluğu dikkate alınarak sevk maddelerinde öngörülen cezanın TCK’nın 61. maddesi gözetilerek üst hadden tayini ile cezalandırılması kamu adına talep ve iddia olunur” ifadelerine yer verildi.

 

35 sayfadan oluşan iddianamede savunmasına yer verilen Kartal ise örgüt üyesi olmadığını ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini dile getirilirken, Kartal için 15 yıla kadar hapis cezası istendiği de iddianamede yer aldı.

 

Kaynak: TRT Haber

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MERSİN ESKİ VALİ YARDIMCISI KARTAL’A FETÖ’DEN 15 YIL İSTENDİ için 1 yorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle