Hoşgeldiniz  

MERSİN EMLAKÇILAR ODASI FIRSATÇILARA KARŞI HAREKETE GEÇTİ: DEPREMZEDELERE FAHİŞ FİYATLARA EV KİRALAYANLARA SUÇ DUYURUSU!

admin | 11 Şubat 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.5’lik peş peşe iki depremin ardından Mersin’e yoğun şekilde gelen depremzedeler ev aramaya başladılar. Kiralık evlerde birden fahiş artış olması Mersin Emlakçılar Odasını harekete geçirdi.  

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7’lik ve hemen ardından 7.5’lik meydana gelen depremler 22 bini aşkın vatandaşımızın hayatına mal olmuştu. 10 ilin etkilendiği asrın felaketinde depremzedeler de yaşadıkları kentleri terk ederek, yakın illere göç etmeye başladı. Mersin de bu göçten fazlasıyla etkilendi.

Mersin’e gelerek yeni bir yaşam kurmak isteyen depremzedeler ilk olarak kiralık evlere yöneldi. Talebin artması ve ev tutma mecburiyetinde olan depremzedelerin bu aciliyetinden faydalanmak isteyen fırsatçılar da bir anda kira fiyatlarını anormal şekilde yükseltti.

ŞİKAYETLER SAVCILIĞA BİLDİRİLECEK

Artan şikayetlerin ardından Mersin Emlakçılar Odası harekete geçti. Mersin Emlakçılar Odası, yaptığı açıklamada, “İlimize göç eden depremzede kardeşlerimize yüksek fiyat ile evlerini kiraya veren mülk sahipleri ve bunlara aracılık yapan yerel ve ulusal marka ofis ayrımı yapılmaksızın odamıza yazılı dilekçe verildiği takdirde adli ve idari mercilere şikayet edilip yasal işlem başlatılacaktır” denildi.

“VİCDANSIZLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ!”

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, “İyi niyeti suiistimal eden onursuz, namussuz ve vicdansızlar, enkaz altında kalan depremzede kardeşlerimizin çürümeye yüz tutmuş cansız bedenlerini hiçe sayarak, umursamadan ben insanım diye ellerini kollarını sallayarak gezmekteler. Ey vicdansızlar sizlere geçit vermeyeceğiz, sizlere fırsatçılık yaptırmayacağız diyor, tüm dürüst onurlu, şerefli, namuslu yerel ve ulusal marka ofis sahibi meslektaşlarımıza özverili ve fedakarca yapmış oldukları çalışmalarından dolayı teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle