Alanya’dan gönderildiği tespit edilen 71 sahipsiz köpeği taşıyan kamyon, Aydıncık ilçesinde yakalandı. Büyükşehir Belediyesi sahipsiz köpeklerin Mersin’e salınacağını açıklarken Alanya Belediyesi’nden konuyla ilgili yeni açıklama geldi: “Biz Alanya’ya getiriyorduk, Bozyazı’da kamyona el konuldu!”
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Alaya Belediyesi arasında köpek krizi patlak verdi. Antalya’nın Alanya İlçesi’nden kamyona yüklenen ve Mersin il sınırları içerisindeki muhtelif bölgelerde bırakılmak amacıyla yola çıkarılan 71 köpeğe, jandarma ekiplerinin müdahalesi ile başıboş salıverilmeden önce el konuldu.
Alanya’dan yola çıkan ve Mersin’e kamyon ile getirilen küpesiz ve aşısız vaziyetteki toplam 71 köpek, jandarma ekipleri tarafından Bozyazı-Aydıncık yolu civarında yakalandı.
ŞOFÖR SESSİZ KALDI
Alanya’dan gelen şoför, jandarma ekiplerinin köpekleri
nereye götürdüğüne ilişkin sorularına cevap veremedi. Gıda Tarım ve
Hayvancılık Bakanlığı Aydıncık İlçe Müdürlüğü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi
Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı arasında yapılan görüşmeler
sonucunda hayvanların Alanya ilçesinden yüklenerek, Mersin’e doğru yola
çıkarıldıkları öğrenildi ve kentin muhtelif yerlerine bırakılacakları beyan
edildi.
JANDARMA TUTANAK TUTTU
Alanya’da barınaktan yüklenen köpek dolu araç, 5 Aralık
günü saat 23.50 sıralarında gelen ihbar neticesinde komutanlığın sorumluluk
sahasında bulunan Aydıncık-Gülnar Yolu Eskiyörük Mahallesi yol ayrımında
durduruldu. Kontrolü yapılan kamyonun kasasında cinsleri tespit edilemeyen 70
köpeğe rastlandı ve köpeklerin kimlik kartı ile küpeleri bulunmadığından
hayvanlar muhafaza altına alındı. Jandarma ekipleri tarafından olayla ilgili
olarak araç ve sürücü hakkında gerekli işlemler yapıldı.
ALANYA BELEDİYESİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ: “SUÇ İŞLEDİNİZ!”
Jandarma ekiplerinin durumu ilk olarak Anamur Doğa Koruma
ve Milli Parklar yetkililerine bildirmesi üzerine görevliler Mersin Büyükşehir
Belediyesi’ne ulaştı. Büyükşehir ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Aydıncık İlçe Müdürlüğü’nün olaya el atmasının ardından da Alanya Belediyesi
ile görüşüldü ve yaptıklarının yasal olmadığı, bir suç işledikleri ifade
edildi. Bunun üzerine köpekler tekrar Alanya’ya geri gönderildi.
ALANYA BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI
Yasal olmayan köpek taşımacılığı ile ilgili de Alanya
Belediyesi’nden açıklama geldi. Alanya Belediyesi, köpeklerin yayladan
toplandığı ve Alanya Barınağı’na getirilecekken Jandarma tarafından hayvanlara
el konulduğu belirtildi.
Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklama şu şekilde:
“Alanya Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü’ne bağlı hayvan toplama ekiplerince perşembe günü Söğüt, Çayarası, Kaplanhanı, Sarıveliler ve Gazipaşa/Mersin bölgesi ortak yaylalarında toplanan sahipsiz hayvanlar, kısa yoldan gelmek maksadıyla Mersin/Bozyazı sınırına girilmesi sonucu burada aracı durduran Jandarma ekiplerince, Bozyazı Hayvan Barınağı’na sevk edilmişti. Yapılan görüşmeler neticesinde sahipsiz hayvanlar, dün Alanya Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sevk edildi. Sevk işleminin ardından yapılan kontrollerde hayvanların herhangi bir zarar görmeden sevki gerçekleşerek bakım ve rehabilitasyona alındığı belirlendi.”